Lif ve potasyum kaynağı olan yeşil renkteki bezelyeden yemek yapıldığı gibi salata yapmak da mümkün. İster ton balıklı, ister tavuklu olarak hazırlayıp tek öğünde yiyebileceğiniz gibi, et yemeklerinin yanında da sade şekilde servis edebilirsiniz. Yoğurt veya peynirle de servis edebileceğiniz bu bezelye salatası, yiyenleri kendine hayran bırakacak… Farklı salata çeşitlerini sevenler muhakkak bu pratik tarifi denemeli! İşte detaylar...
MALZEMELER
3 su bardağı bezelye
4 adet kapya biber
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış pirinç
4 dal yeşil soğan
1 demet dereotu
Yarım limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle ayarladığınız bezelyeleri haşlayarak salatayı yapmaya başlayın. Ardından biberleri közleyin ve kabuklarını soyarak küp biçiminde kesin. Hazırladığınız dereotu ile yeşil soğanın yapraklarını da ince ince kesin. Hazırladığınız bütün malzemeyi bir kasede güzelce karıştırıp üstüne limon suyunu dökün. Sonra üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin ve hepsini tekrar karıştırın. Salatanız hazır, afiyet olsun!