Beyine pıhtı attığını nasıl anlarsın? Beyin pıhtı atma nasıl oluyor? Beyinde pıhtı belirtileri

Dünya düzeni değişirken insanların beslenme alışkanlıkları da değişim göstermektedir. Özellikle günümüzde insan sağlığını olumsuz etkileyen birçok etken varken bunların etkilerini de hayatımızda sık sık görmekteyiz. Kolesterol, tansiyon ya da şeker hastalığı günümüzde artarken buna bağlı olarak kalp damar problemleri de görülmektedir. Buna bağlı olarak gelişen semt onlardan biri de beyne pıhtı atılmasıdır. Beyne pıhtı atılması hakkında merak edilen tüm konuları sizler için araştırdık.

13.07.2022-17:24 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-17:24) Beyine pıhtı attığını nasıl anlarsın? Beyin pıhtı atma nasıl oluyor? Beyinde pıhtı belirtileri

İnsan vücudunda gelişen bazı semptomlar beyne pıhtı atılmasına neden olabilir. Birçok kişiyi tedirgin eden bu durum kalp damar sağlığı ile ilgilidir. Günümüzde sağlıksız beslenmenin de etkilerinden biri olan pıhtı sorunu insanların felç olmasına neden olur. Beyne pıhtı atma konusunda merak edilen tüm detaylar yazımızda. 

Beyinde pıhtı atması nedir? 

Vücudumuzu baştan sona kadar tamamen damar ağlarıyla örülüdür. Bu damar içerisinde kan akışı sağlanırken istenmeyen bazı durumlarda damarlarda daralma ya da kanda pıhtılaşma görülebilir. Damarların emboli etkisiyle tıkanması sonucunda beyinde pıhtı atması görülebilir. Bu duruma ise halk arasında inme denmektedir. 

Beyinde oluşan pıhtının tedavi edilmemesi durumunda kişinin hayati tehlikesi ortaya çıkabilir. Beyinde oluşan pıhtı kişileri felç olmasına neden olurken kalpte meydana gelecek bazı problemleri de ortaya çıkarmaktadır. Bununla birlikte kişiler enfeksiyonlara ve tümörleri davetiye çıkarmış olacaktır. 

Beyinde Pıhtı Atması Nedir

Beyin neden pıhtı atar? 

Vücudun en önemli organlarından biri de beyindir. Kişiler zaman zaman sağlık sorunları yaşarken bunların en önemlilerinden biri de beyinde oluşan pıhtılardır. Beyinde oluşan pıhtı kişilerde felç gibi ya da hayati tehlikelere yol açabilecek çeşitli sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. 

İlerleyen yaşlarda kişilerde görülen kolesterol,  şeker ya da yüksek tansiyon hastalıkları beyinde pıhtı oluşmasına neden olan önemli etkenlerden bir tanesidir. Bunun yanı sıra kalp kapakçığında oluşan pıhtılar da beyin damarlarında yağ birikmesine ve bu nedenle pıhtı oluşmasına neden olmaktadır. 

Beyinde pıhtı atması belirtileri nelerdir? 

Eğer kollarımızda ya da bacaklarınızda tutulma ya da felç inmiş gibi hissizlik meydana geliyorsa bu belirtileri görmezden gelmeniz de fayda var. Beyinde pıhtı atmasının belirtileri şu şekildedir: 

Duyu kayıpları,

Görüş kalitesinde düşüş ve görme kayıpları, 

Konuşma bozuklukları,

Ortada bir neden yokken bilincinizi durduğunu ya da unuttuğunuzu hissetmeniz durumunda bir doktora başvurmanız gerekir. 

Beyinde pıhtı atması ölüme sebep olur mu? 

Oldukça tehlikeli bir durum olan pıhtı atması yaşamsal fonksiyonları olumsuz etkileyeceğinden ölümcül sonuçlara neden olabilir. 

Beyindeki Pıhtı Nasıl Tedavi Edilir

Beyindeki pıhtı kendi kendine geçer mi?

Beyinde oluşan pıhtının erken teşhisi sonucu tedavi edilmesi mümkündür. Tanı konulan kişinin doktor tedavisini düzenli olarak gitmesi gerekir. Oluşan pıhtıların kendi kendine geçmesi  mümkün değildir. Bu nedenle belirtileri fark eden kişilerin bir doktora başvurması gerekir. 

Pıhtı atması nasıl tedavi edilir?

Beyinde oluşan pıhtı teşhisi konulduktan sonra kişilerin düzenli ve dengeli bir yaşam tarzına geçmesi gerekir. Hastalığın ilerlemesinin önüne geçmek için kişiler doktor tarafından belirlenen tedavi yöntemlerini düzenli olarak uygulamalıdır. 

Pıhtı sorunu ile karşılaşan bir kişi özellikle tansiyon ya da şeker hastası olması durumunda diyet programına uygun bir yaşam tarzı benimsemelidir. 

Bununla birlikte kişilerin sık sık hareket etmesi ve düzenli spor yapması da önemli bir yere sahiptir. Spor ve diyetin yanı sıra kişilerin bol miktarda su tüketmesi de gerekir. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal