Beyin Sağlığını Koruduğu Ortaya Çıktı

Beyin sağlığı tüm vücudun sağlığı açısından oldukça önemlidir. Beyin sağlığını korumak içinse besinlerden faydalanabiliriz. Peki, beyin sağlığını korumak için hangi besinleri tüketmek gerekir? Beyin hücrelerinin yenilenmesini sağlayan besinler nelerdir?

01.06.2020-11:29 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-11:26) Beyin Sağlığını Koruduğu Ortaya Çıktı

Günümüzde hemen herkesin yaşadığı problemlerden biri de unutkanlık ve zihin yorgunluğudur. Ancak beslenme düzeni ile bunun üstesinden gelmeniz mümkün. Sizin için beyin hücrelerini yenileyen besinlerin neler olduğunu araştırdık. Hafızayı güçlendirmek ve odaklanma problemi yaşamamak için sofralarınızda mutlaka bulunması gereken besinlere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

BOL BOL SU İÇİN

Beyin sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken en önemli alışkanlıklardan biri de olan su tüketimidir. Her gün yeterli miktarda su içmek ilk olarak beynimizi etkiliyor. Bu nedenle her gün en az 8-10 bardak su içilmesi şart! Beynin sağlıklı çalışması için asla ihmal etmememiz gereken bir başka önemli nokta da, yeterli ve dengeli beslenmek. Besinlerin içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller beyin sağlığının korunmasında ayrı bir önem taşımaktadır.

HAFTADA 2 KEZ BALIK TÜKETİN!

Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan balık, beyin sağlığını korumak ve güçlendirmek için beslenme listenizde mutlaka yer almalı. Balık yağı, beynin bilişsel yeteneklerini ve hafızanın korunmasını sağlarken, bunama gibi sorunlarında önüne geçtiği yapılan bilimsel çalışmalarca kanıtlanmıştır. Beyin dokusunun büyük bir yüzdesi yağ asitlerinden oluşmaktadır ve daha fazla Omega-3 yağları tüketmek sinirler arasında daha iyi iletişim sağlanmasına ve beynin hacmini korumasına yardımcı oluyor. Beyin sağlığı için haftada en az 2 kez, civa miktarı düşük olan ve yüksek miktarda Omega-3 içeren sardalya, hamsi, istavrit ve lüfer gibi yağlı balıklar tüketmeye özen gösterin.

HER GÜN MUTLAKA 1 TANE YUMURTA YİYİN

Yumurta vücut için gerekli en kaliteli hayvansal protein kaynaklarından biridir. Özellikle beyin hücrelerinin gelişimine yardımcı olmak gibi önemli bir işlev üstlenmektedir. Bu sayede öğrenme ve hafıza gibi bilişsel fonksiyonların güçlenmesini sağlıyor. Yumurta, bir çeşit B vitamini olan kolin içermektedir. Kolin, yeni beyin hücresi üretiminde de etkili bir vitamindir. Yumurta içerisinde bulunan amino asitler, hücre fonksiyonu ile etkileşime geçerek, zihinsel ve nörolojik bozuklukların önlenmesi için nörotransmitter dengesini korumaya yardımcı olur. Zihin gücünüzü artırmak için her sabah mutlaka bir adet yumurtayı beslenme listenize eklemeniz gerekir.

CEVİZ

Ceviz içeriğinde bulunan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri, fosfor, kalsiyum, potasyum ve demir açısından oldukça zengin bir besindir. Yapılan araştırmalar cevizin hafızayı, algı ve öğrenme yetilerini iyileştirdiğini ortaya koymuştur. Çocuklarında beyin gelişimini desteklemek için günde en az 2 tam ceviz veya yine Omega-3 içeriği açısından zengin fındık-bademden 10-15 adet tüketmesi gerekir.

YOĞURT

Zengin bir kalsiyum deposu olan yoğurt içeriğinde bulunan tirozin ile hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur. Bu nedenle yoğurt veya diğer süt ürünlerinden günde en az 2 porsiyon tüketmeye özen gösterin.

YER FISTIĞI

Zengin bir niasin kaynağı olan yer fıstığı bu özelliği sayesinde beyin sağlığının korunmasına yardımcı olur. Sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olmasının yanı sıra Alzheimer riskinin de azalmasını sağlar. Fakat yer fıstığının alerjik özelliğini ve yüksek kalorili olduğunu da unutmamalısınız. Günde 15-20 adet tüketmeniz yeterli olacaktır.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal