Ülke içerisinde yaşanılan sorunlar neticesinde kişiler beyin göçünü tercih etmektedir. Bu nedenle zorlu şartlar altında hayatını devam ettiren insanlar beyin göçünü araştırmaya başladı. Beyin göçü nedir, sonuçları nelerdir, beyin göçü nedenleri nelerdir? sorularına yanıt arayan vatandaşlar için tüm detaylar haberimizde yer almaktadır
Çok iyi yetişmiş meslek ve bilim adamları ile uzmanların, bir başka ülkede yerleşip çalışmak ereğiyle, kendi ülkelerini bırakıp gitmesi.
Beyin göçünde ileri seviyede eğitim almış bu araştırmacılar, birçok projeye önderlik eden önemli ve özel kişilerdir. Kendi bulunduğu ülkelerin gelişmemesinden, katkı ve destek görmemesinden dolayı daha fazla gelişmiş ülkelere giderler. Diğer büyük ülkeler bu kişileri anında kabul eder, vatandaşlık verir ve kişinin kendi ülkesinden fazla diğer gelişmiş ülkelerin bu denli önem ve destek vermesi üzerine kendi ülkesini terk eder ve gider.
-Vatandaşların beyin göçü yapmasında ki ilk neden düşük maaştır. Bu kişiler gelişmiş ülkelere gitmek için araştırmalar yapar.
-Maaşın yanı sıra vergilerin yüksekliği ise en büyük etkenlerdir.
- Ekonominin düşük olup yükselmediği diğer gelişmiş ülkeler daha fazla beyin göçü alır.
-Az gelişmiş ülkelerin geleceği dair planları yoksa daha fazla beyin göçü verir.
-Kişiler geleceklerini daha iyi seviyelerde yaşaması için gelişmiş ülkeleri tercih eder.
-AR-GE projelerinin önemsenmemesi ve destek verilmeyen projeler için uzman araştırmacılar beyin göçü yapmaktadır.
-Son neden ve en önemlisi ise işsizliktir. Üniversite bitirip yüzde 70 oranında işsizlik olan ülkelerde beyin göçü fazladır.
-Ülkenin eğitim düzeyi daha da düşer.
-Terk edilen ülke daha fazla fakirleşir fakat gidilen ülke gelinerek zenginleşir.
-Beyin göçü verilen ülkelerde sorunlar sonuca varılmaması halinde daha fazla sorun ile karşılaşılır.
Amerika
Almanya
Hindistan
Pakistan
Türkiye