Beyaz Saray'dan Putin'e Tepki! Putin ABD Seçimlerine mi Karışıyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanlık seçimlerinde Kamala Harris'i destekleyeceklerini açıklamıştı. Beyaz Saray'dan Putin'e, ''seçimlerimiz hakkında konuşmaya son ver'' tepkisi geldi.

06.09.2024-10:32 - (Son Güncelleme: 06.09.2024-10:51) Beyaz Saray'dan Putin'e Tepki! Putin ABD Seçimlerine mi Karışıyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri'nde Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'nin adayı Kamala Haris'i destekleyeceklerini açıklamıştı. 

Beyaz Saray'dan Putin'e Yanıt

Putin'in açıklamasının ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, dün yaptığı açıklama,  Kamala Harris'i destekleyeceğini söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e cevap verdi.

Kirby, "Putin bizim seçimlerimiz hakkında konuşmaya son vermeli, nokta. Kendisi kimseyi şu veya bu yolla desteklememeli" diye konuştu.

Seçimlere Müdahale Etme

Kirby, ABD Başkanlık seçiminde sadece Amerika halkının karar vereceğini, Putin'den seçimlere müdahale yapmamasını istedi.

Putin'den 'Biden' İtirafı

Rusya'nın Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'nun genel oturumunda konuşan Putin, başkanlık yarışından çekilen ABD Başkanı Joe Biden'ı aslında desteklediklerini ifade ederek, "(Biden) Harris'e destek olunması yönünde seçmenlere çağrıda bulundu. Biz de aynısını yapacağız, onu destekleyeceğiz. O kadar etkileyici ve bulaşıcı bir şekilde gülüyor ki, bu onun için her şeyin yolunda olduğunu gösteriyor" demişti.


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal