Yaz aylarının sevilen meyveleri arasında olan dut, yaprağı ile de şifa dağıtıyor. Sokakta gezerken bile bulabileceğiniz ve hiç para ödemeden kullanabileceğiniz dut yaprağının faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. İşte dut yaprağı hakkında merak edilenler…
Dut yaprağının mucizevi faydaları
Sütten 25 kat fazla kalsiyum, ıspanaktan 10 kat fazla demir içeren dut yaprağı, birçok derde şifa oluyor. Gelin dut yaprağının faydalarına beraber bakalım.
-Doğal bir ateş düşürücüdür.
-Kalp sağlığını korur.
-Bronşit, boğaz hastalıkları ve kuru öksürük gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.
-İdrar söktürür.
-Kan şekerini dengeler.
-Egzama tedavisinde kullanılır.
-Karaciğer hastalıklarının tedavisinde günde 3 bardak dut yaprağı çayı içilmesi tavsiye edilir.
Beyaz dut yaprağı çayı zayıflatır mı?
Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan beyaz dut yaprağı, kilo vermek isteyenler içinde mucize bir karışımdır.
Dut yaprağı çayının zararları neler?
Demir fazlalığına bağlı karaciğer rahatsızlıklarında tavsiye edilmez
Kan sulandırıcı etkisinden dolayı hamile ve emziren annelere tavsiye edilmez
Bebeklerde ve çocuklarda kullanım için doktorunuza danışın
Polen alerjisi olanlar tüketmemeli
Dut yaprağı çayı nasıl hazırlanır?
-Malzemeler: 2 yemek kaşığı kurutulmuş dut yaprağı, 1 litre su
-Dut Yaprağı Çayı Hazırlanışı: 1 litre kaynamış olan suyun içerisinde 2 yemek kaşığı kurutulmuş dut yaprağı konulur. Ancak bu yapraklar güneşte değil gölgede kurtulmalıdır.
-Bu şekilde yaklaşık 2 saat demlenmeye bırakılır.
-Demleme işlemi bittikten sonra çayınızı süzün ve gün içerisinde bu çayı aralıklarla içerek tüketin.
-Özellikle yemeklerden önce içildiğinde fayda sağlamaktadır.
Her bitkisel karışımda olduğu gibi 15 günden fazla kullanılmamalıdır.