Besinler, tavuk, taze fasulye, fotoğraflar galerimizde.
Satın aldığımız gıdaların taze olması hem lezzet hem de sağlığımız açısından son derece önemlidir. peki besinlerin tazeliklerinden nasıl emin olabiliriz? işte yanıtı...
taze fasulye: taze fasulye alırken bir tanesini kırın ve ‘çıt' sesini duymaya dikkat edin. kırdığınızda esnememesi ya da zor kırılması taze olmadığını gösterir.
Tavuk: tavuk ürünleri çok kısa sürede bakteri ürettiğinden dolayı bulaşıcı ve ölümcül hastalıklara yol açabilir. bu nedenle ürünü alırken renginin normal, görünümünün diri olmasına ve kendine has kokusunun haricinde şüphe uyandıracak bir koku bulunmamasına dikkat etmek gerekir. ayrıca sulu ve gevşek bir görüntüye sahip olmaması önemlidir.
Et: parçalara ayrılmış halde belirli kaplarda satılan etler, fazla sulu ve kanlı, aşırı yumuşamış, ezilmiş, renk değiştirmiş, doğal rengi dışında yeşil, sarı gibi renklere dönüşmüşse bu tür ürünlerden uzak durun.
Patates: kabuğu yeşile dönmüşse içerdikleri ‘solanin' adlı madde zehirlenmeye sebep olabilir. yeşil renk koyulaştıkça zehirleme etkisi artar ve vücut direnci zayıf kişilerde ölüme bile neden olabilir. filizlenmiş patates kişide baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, ishal gibi zehirlenme belirtilerine sebep olabilir.
balık: balık çok çabuk bozulmaya eğilimli olan bir besin. karnına parmağınızı bastırdığınızda eğer eski formuna dönmüyorsa bayattır. balığın cildi gergin ve parlak, gözleri de canlı olmalı. buğulu ve içe dönük gözlerden uzak durun. kafasından tutunca kuyruğu aşağı doğru değil, tavada durduğu gibi dimdik durmalı. solungaçları pembe ve solungaç kapakları kapalı olmalı.