Besinleri Doğru Tüketmezseniz Faydasını Göremezsiniz

Günün ilk öğünü olan kahvaltı, geri kalan saatlerde vücudun ihtiyacı olan tüm enerjiyi sağlar. Ancak aç karna tüketilen bazı besinler gün içerisinde zorluk yaşamanıza neden olur. Peki, aç karna tüketilmemesi gereken besinler hangileridir? Detaylar haberimizde…

21.07.2020-10:53 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-10:33) Besinleri Doğru Tüketmezseniz Faydasını Göremezsiniz

Özellikle aç karnına hızlı tüketebileceğimiz ve genellikle de sağlıksız olan besinleri tercih ederiz. Ancak bu durum fazlasıyla yanlıştır ve aç karnına tüketilecek olan yiyeceklere özellikle dikkat edilmesi gerekir. Bununla beraber, besinlerin vücudunuz için hangi yararları olduğunu ve hangi vitamin ve mineralleri size verdiğini bilmek de önemlidir.

Yumurta

Yumurta aç karnına tüketilmesi gereken en doğru besinlerin başında gelir. Aç karnına tükettiğinizde size sağlıklı bir protein kaynağı sunar. Bir tencerede haşlayabilir, kızartılmış ya da çırpılmış olarak yiyebilirsiniz. Fakat bunları yaparken kullandığınız yağları daima düşük seviyede tumanız gerekir.

Ceviz

Ceviz selenyum açısından oldukça zengindir. Mide asidini dengeler ve boş mide için tüketilmesi gereken doğru besinlerden bir tanesidir.

Papaya

Bu meyvenin papain adlı bir enzimi vardır. Papain, iyi sindirimi destekler ve kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Ayrıca içeriğinde lif, E ve C vitaminleri vardır.

Domates

Domates mide asidini artıran bir besindir. Aç karnına domates tüketilmesi midenizde problemler yaşamanıza neden olmaktadır.

Çay ve kahve

Aç karnına çay içmek mide bulantısına ve mide rahatsızlığına neden olabilmektedir. Kahve ise midenizin asidini artırma eğilimindedir. Bu, mide ekşimesi durumunu ve gastriti daha da kötüleştirir.

Hamur işi

Sabahın erken saatlerinde özellikle kahvaltılarda tüketilen hamur işi hem karaciğer yağlanmasına hem de gün içerisinde kan şekerinizin aniden düşmesine neden olabilir. Hamur işlerini özellikle aç karnına tüketmemeye dikkat etmelisiniz.  

Turunçgiller

Portakal ve mandalina gibi turunçgiller asit oranı bakımından fazlasıyla zengindir. Aç karnına tüketilen turunçgiller gastrit ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Muz

Özellikle diyet yapanların ya da sabah kahvaltısını atlayanların ilk tercihi muz yiyerek enerji kazanmak oluyor. Fakat aç karnına tüketilen muz kandaki magnezyum seviyesinin hızlı bir şekilde yükselmesine neden olmaktadır. Bu yükselme de kalbe zarar verebilir.

Armut

Armut, lif oranı en oldukça yüksek olan meyvelerden biridir. Armut aç karna tüketildiğinde bu lifler midedeki mukozaya zarar vermektedir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal