Somon balığı salatası nasıl yapılır? Somonu en güzel nasıl tüketiriz? Yaz aylarında sofralardan eksi olmayacak somon tarifini sizinle paylaşıyoruz.
SOMONLU SALATA TARİFİ
Malzemeler:
- 1 paket açık deniz somonu (2’li)
- 1 çay bardağı mısır (isteğe bağlı)
- 2 közlenmiş biber
- 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
- 4~5 kornişon salatalık turşusu
- Bir tutam maydanoz
Sosu için:
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
- Derin dondurucudan çıkardığınız açık deniz somonunu oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
- İri küpler halinde doğrayıp kaynayan suyun içinde yaklaşık 10 dakika haşlayın.
- Diğer tarafta kaynayan suya mısırları koyup 1 dakika haşlayıp suyunu süzün.
- Derin bir kaseye iri küpler halinde doğradığınız közlenmiş biberleri, halka şeklinde doğradığınız turşuları ve zeytinleri, somonu mısırı ve son olarak ince kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.