Beşiktaş'taki Gece Kulübü Yangını Davasında Devam Eden Yargılama

Beşiktaş'taki gece kulübü yangınında hayatını kaybeden 29 kişi için davada devam eden duruşmalarda sanıkların savunmaları yapıldı.

07.10.2024-19:45 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-19:45) Beşiktaş'taki Gece Kulübü Yangını Davasında Devam Eden Yargılama

Beşiktaş'taki Gece Kulübü Yangınının Davasında Son Gelişmeler

Beşiktaş bölgesinde 29 kişinin yaşamını yitirdiği gece kulübü yangını ile ilgili olan yargılama süreci devam ediyor. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 5 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmaya, müştekiler ve izleyiciler de katıldı; bazıları şehirlerindeki adliyelerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kullanarak bağlandılar. Mahkeme Başkanı, sanıklar arasında dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları ve İBB itfaiyesi çalışanlarının da bulunduğu 13 sanık hakkındaki dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

Sanıkların Savunmaları

Tutuksuz sanık Sibel Çelik, firma muhasebecisi olarak çalıştığını belirterek, olay günü eğitim vermekle görevli olduğunu söyledi. Fatma Dörtgül ise, şirketle bir alakasının olmadığını ve sadece ismen şirket sahibi olduğunu savundu.

Dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Mithat Şermet, belediyede çalıştığı dönemde aldığı belgeler hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını öne sürerek, sorumluluk hissetmediğini belirtti. Şermet, "Vekaleten imza attığım evrakı okumadım" ifadelerini kullandı.

Müştekilerin İfadeleri

Maktul Cengiz Aksoy'un annesi, oğlunu işe yolladığını ve sabah cenazesinin geldiğini dile getirdi. Diğer bir müşteki, yangın tüplerinin yarısının boş olduğuna dikkat çekerek, sorumluluğun sanıklara ait olduğunu vurguladı.

Maktul Mehmet Okumuş'un ablası ise, İBB ve taşeronlardan şikayetçi olduğunu belirtti. Duruşma sonrasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi'nin 13 yetkilisinin ihmalde bulunduğu ifade edildi.

Dava Süreci ve İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede yangının çıkış sebebi, itfaiye müdahalesi sonrası 29 kişinin hayatını kaybettiği vurgulanıyor. Yangın raporunda yapılan incelemeler, işletmenin bakımsızlığı ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını ortaya koyuyor.

Yangın sonucunda, sanıklara "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak" suçlamasıyla 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor. Ayrıca, belediyede görevli 13 personel hakkında da "görevi kötüye kullanma" suçundan ceza talep ediliyor.

Mahkeme, duruşmaya yarın devam edilmesine karar verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal