Beşiktaş Lugano’yu şovla eledi: Avrupa Ligi grup aşaması macerası başlıyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş maçında sahasında İsviçre temsilcisi Lugano’yu 5-1 yenerek Avrupa Ligi grup aşamasına kalmayı başardı. İşte maçın ayrıntıları…

30.08.2024-09:51 - (Son Güncelleme: 30.08.2024-09:51) Beşiktaş Lugano’yu şovla eledi: Avrupa Ligi grup aşaması macerası başlıyor

Beşiktaş şovla Avrupa Ligi’nde. Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında İsviçre ekibi Lugano'yu sahasında 4-1 mağlup ederek adını gruplara yazdırdı. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmada siyah-beyazlıların golleri Ciro Immobile, Gedson Fernandes, Rafa Silva ve Salih Uçan'dan geldi. Lugano'nun tek golünü ise Shkelqim Vladi kaydetti.

Maçın Golleri ve Kritik Anlar

7' GOL! Maçın ilk golü, Ciro Immobile'den geldi. Rafa Silva'nın kullandığı serbest vuruşta Masuaku'nun şutunu Lugano kalecisi Saipi kurtardı, ancak dönen topu iyi takip eden Immobile, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

59' GOL! Lugano'dan Shkelqim Vladi, Bislimi'nin sol kanattan yaptığı ortayı düzgün bir dokunuşla tamamlayarak skoru 1-1'e getirdi.

65' GOL! Beşiktaş, Gedson Fernandes'in golüyle yeniden öne geçti.

Beşiktaş Lugano’yu şovla eledi: Avrupa Ligi grup aşaması macerası başlıyor

70' GOL! Rafa Silva, ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu aşırtma bir vuruşla ağlara gönderdi. Beşiktaş, skoru 3-1'e getirdi.

71' GOL! Ciro Immobile, sağ çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra şık çalımlarla rakip savunmayı geçti ve kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere yolladı. Skor 4-1 oldu.

90+2' GOL! Maçın son golü, Salih Uçan'dan geldi. Muci'nin vuruşunda kaleciden dönen topu önüne alan Salih, düzgün bir vuruşla skoru 5-1 olarak belirledi.

Maçın Özeti

Beşiktaş, ilk düdükten itibaren rakibi Lugano üzerinde baskı kurarak oyunu kontrol altına aldı. Ciro Immobile'nin erken golüyle moral bulan siyah-beyazlılar, Lugano'nun beraberlik golü sonrasında bile üstünlüğünü sürdürerek peş peşe bulduğu gollerle farklı bir galibiyete imza attı. Temsilcimiz bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başardı.

Beşiktaş'ın 11'i: Mert, Svensson, Paulista, Emirhan, Masuaku, Al-Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Semih, Immobile

Lugano'nun 11'i: Saipi, Papadopoulos, Grgic, Vladi, Steffen, El Wafi, Valenzuela, Bislimi, Belhadj, Aliseda, Zanotti

Beşiktaş, bu galibiyetle UEFA Avrupa Ligi'ndeki yolculuğuna gruplarda devam edecek ve Avrupa'da bir kez daha Türkiye'yi temsil edecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal