Beşiktaş, İsviçre’de sonunu getiremedi: Tur bileti İstanbul’a kaldı

UEFA Avrupa Ligi’nde Play-Off turu ilk maçına çıkan Beşiktaş, deplasmanda Lugano ile bir ara 3-1 öne geçtiği maçta 3-3 berabere kaldı. İşte maçın ayrıntıları…

23.08.2024-10:13 - (Son Güncelleme: 23.08.2024-10:13) Beşiktaş, İsviçre’de sonunu getiremedi: Tur bileti İstanbul’a kaldı

Beşiktaş, İsviçre deplasmanından beraberlikle döndü. UEFA Avrupa Ligi’nde Play-Off turu ilk maçına çıkan Beşiktaş, deplasmanda Lugano ile bir ara 3-1 öne geçtiği maçta 3-3 berabere kaldı.

Lugano Beşiktaş maç özeti

İlk yarı

Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'ye elenen ve Beşiktaş'ın rakibi olan Lugano karşısında, teknik direktör Bronckhorst sürpriz bir kadro tercih etti. Semih yedek kulübesinde kalırken, Rafa ve Gedson sol kanatta görev aldı. Maçın 21. dakikasında Paulista'nın uzun pasında Gedson, sol kanatta topla buluştu ve takımını öne geçiren golü kaydetti. 

Beşiktaş, İsviçre’de sonunu getiremedi: Tur bileti İstanbul’a kaldı

İlk yarıda Beşiktaş, savunmada zaman zaman tehlikeli anlar yaşadı ve uzun toplarla hücum etmeyi tercih etti. Lugano'nun baskılı oyununda, Mert'in kritik kurtarışları ve çizgiden çıkan bir topun ardından, Bislimi 34. dakikada skoru eşitlemeyi başardı. İlk yarı sona erdiğinde Lugano, 3 isabetli şut çıkarırken, Beşiktaş'ın tek isabetli şutu golle sonuçlandı.

İkinci yarı

İkinci yarıya etkili başlayan Beşiktaş, 52. dakikada Rafa'nın mükemmel asistinde Gedson'la, 55. dakikada ise Musrati'nin golüyle skoru 3-1'e getirdi. Ancak, Beşiktaş'ın oyun üstünlüğü uzun sürmedi. 56. dakikada Steffen, Lugano adına skoru 3-2'ye getirdi. Ardından, 63. dakikada Paulista'nın kendi kalesine attığı golle durum 3-3 oldu. 

Kısa sürede gelen gollerle Beşiktaş, kontrolü kaybetti. Maçın son bölümlerinde iki takım da tempoyu düşürdü ve karşılaşma 3-3'lük skorla sona erdi, böylece tur rövanş maçına kaldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal