Beşiktaş hakkında UEFA'nın vereceği karar belli oldu!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin UEFA'ya yaptığı ziyaret sonrasında siyah beyazlılar hakkında çıkan karar ortaya çıktı. Siyah beyazlılara finansal nedenlerden dolayı verilmesi düşünülen cezanın Başkan Ahmet Nur Çebi'nin yaptığı savunma ile iptal edildiği aktarıldı.

09.04.2022-12:13 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-12:27)

Süper Lig devlerinden Beşiktaş'ta hareketli saatler yaşanıyor. Siyah beyazlı yönetim hafta içinde UEFA'ya ziyarette bulundu. Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetici Kemal Erdoğan'ın yanı sıra kulübün CEO'su Seçil Aygüş de UEFA ziyaretinde bulunmuşlardı. Nihat Özdemir'in istifasının ardından TFF başkanlığını vekaleten üstlenen UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı da siyah beyazlılar ile birlikte UEFA'daki görüşmelerde yer almıştı. Yapılan görüşmenin ise ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Önceden söz vermişlerdi

Beşiktaş'ın UEFA ziyaretine dair kulüpten resmi bir açıklama yapılmadı. Beşiktaş, finansal duruma dair daha önce verilen taahhütlerin yerine gelmemesi dolayısıyla UEFA'nın yolunu tuttu. Çebi yönetimi göreve geldiğinde UEFA'nın yaptığı yıllık denetimlerde borçları düşürme planı sunmuştu. 

Başkan Ahmet Nur Çebi'nin yönetimi kulübü 3 milyar seviyesinde borçla devralmıştı. Ancak yönetim kulübü devraldığında yaptığı mali değerlendirmede geçmişten kaynaklanan borçların faiz yükü nedeniyle yeni bir borçlanma yapılması dahi 2021 sonu itibariyle sonunda borçların 4 milyara çıkabileceğini aktardı.


Ağır ceza verilmeyecek

Beşiktaş yönetimi UEFA'da borçlara dair yaptığı savunmada pandemi koşullarının maç günü hasılatları üzerindeki olumsuz etkisi ve döviz kurundaki yükselişi dile getirdi. Geçmiş dönemden devam eden ve ayrılmak istemeyen yüksek kontratların da borcu üzerinde olumsuzluk oluşturduğunu vurguladı. 

Savunma etkili oldu

Siyah beyazlı yönetimin yaptığı savunmanın genel olarak etkili olduğu ve Avrupa'dan men gibi ağır bir cezanın gelmesinin söz konusu olmadığı aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal