Besicilikle Geçen 40 Yıl: Gülseren Türker'in Azmi

Ordu'da besicilik yapan Gülseren Türker, ailesinin geçimini sağlamak için 40 yıldır mücadele ediyor.

05.10.2024-11:38 - (Son Güncelleme: 05.10.2024-11:38) Besicilikle Geçen 40 Yıl: Gülseren Türker'in Azmi

Ordu'da 40 Yıldır Besicilik Yapan Gülseren Türker'in Hikayesi

58 yaşındaki Gülseren Türker, Çambaşı Yaylası'na bağlı Soğanözü Obası'nda 40 yıldır süren besicilik hayatı ile ailesinin geçimini sağlıyor. Türker, 1984 yılında eşinin yanında hayvanlara bakım yaparak bu sektöre adım atmış. Yıllar geçtikçe tüm aşamaları öğrenerek bu işte kendine sağlam bir yer edinmiş.

Yalnız Yaşamanın Zorlukları ve Destek

Eşinin vefatından sonra, Türker iki oğlu ile birlikte işlerin üstesinden gelmeye çalışıyor. Yüksek rakımda geçen kış ayları, doğanın zorlu koşulları ve çetin mücadeleler, Gülseren Türker'in azmini artırıyor.

"Sabah erken kalkıyoruz, hayvanların bakımını yapıyoruz"

Hayvanlarla her gün sabah 05:00'te uyanarak ilgilendiğini ifade eden Türker, günlük rutinini şöyle özetliyor: "Çayımızı içtikten sonra, sabah 07:00-07:30 sularında inekleri sağıyoruz, küçükleri emdiriyoruz. Hayvanları saldıktan sonra ev işlerine ve ahırda temizlik yapmaya geçiyoruz." Ayrıca, büyük oğlu hayvanların satışıyla ilgilenirken, küçük oğlu ona bakım işlerinde yardımcı oluyor.

Hayvancılığın Getirdikleri ve Zorluklar

İşini severek yaptığını vurgulayan Gülseren Türker, besicilik sayesinde birçok şeye sahip olduklarını belirtiyor: "Bu işte sevdiğim taraf, kimseye ihtiyaç duymadan kendi kazancımı sağlamam." Ayrıca çocuklarını eğitme konusunda da hayvancılığın katkı sağladığını söyleyen Türker, "Çocuklarım burada büyüdü, şimdiye kadar bir arada bu işi yürüttük" şeklinde konuştu.

Süt ve Peynir ile İhtiyaçları Karşılıyorlar

Evdeki ihtiyaçlarını süt ve peynir satarak karşıladıklarını belirten Türker, hayvancılığın verdiği özgürlüğü ve sorumluluğu başarılı bir şekilde sürdürdüğünü dile getiriyor. "Elimden gelen her işi yapmaya çalışıyorum, hayvancılık sayesinde bir şeylere sahip olabildik ve ele ihtiyacımız olmuyor" diyerek, azmiyle örnek bir yaşam sunuyor.

Ordu'da 58 yaşındaki Gülseren Türker, 40 yıldır Çambaşı Yaylası'na bağlı Soğanözü Obası'nda...

Ordu'da 58 yaşındaki Gülseren Türker, 40 yıldır Çambaşı Yaylası'na bağlı Soğanözü Obası'nda besicilik yaparak ailesinin geçimini temin ediyor. Yılın 6 ayını 2 bin rakımın üzerindeki obada geçiren Türker, üç yıl önce eşinin vefatının ardından iki oğlunun da desteğiyle işleri yürütmeye devam etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal