19.10.2020-16:28 (Son Güncelleme:22.11.2024-01:34)


1

Meşhur berliner tatlısını seviyor ve evde yapmak istiyorsanız, bu istek çok da imkansız sayılmaz. Alman çöreği olarak da bilinen berliner tatlısını yapmak istiyorsanız, bu tarife göz atmalısınız. Peki berliner nasıl yapılır? Berliner (Alman çöreği) tarifi tüm detaylarıyla…



2

Yağda kızartılarak yapılan enfes berliner, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Farklı marmelatlar ile yapılabilecek berliner tatlısının içine reçel ve çikolata da doldurabilirsiniz. Her biçimde enfes olan, Alman çöreği olarak da bilinen berlineri özellikle çay saatleri için yapabilirsiniz. İşte berliner tarifi tüm detaylarıyla...



3

HAMURU İÇİN 380 gram un(3 su bardağı) 180 mililitre süt (oda sıcaklığında)(1 su bardağı) 50 gram toz şeker(2.5 yemek kaşığı) 1 paket instant maya 40 gr yumuşak tereyağı(2 yemek kaşığı) 3 adet yumurta sarısı 1 çimdik tuz



4

İÇİNE 2 su bardağı çilek marmelatı ÜZERİNE 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri



5

YAPILIŞI Öncelikle hazırladığınız hamur malzemelerini derin bir kabın içinde veya hamur yoğurucunun içinde güzelce yoğurun. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğiniz zaman hamurunuzun mayalanması için üstünü örterek mayalanmasını bekleyin. Hamurunuz iki katına çıktığında, tezgahın üstünü hafifçe unlayıp, hamurunuzu tezgaha koyup bir merdane ile yarım santim kalınlığında olacak biçimde açın. Ardından açtığınız hamuru bir bardak veya yuvarlak kesme aparatıyla parçalara ayırın. Kestiğiniz bu parçaların mayalanması için 15-20 dakika kadar daha bekleyin. Orta sıcaklıkta yağı ısıtın ve berlinerleri arkalı önlü biçimde 5’er dakika kızartın. Kızarttığınız hamurların içine dilediğiniz marmelatı, bir tüp yardımıyla enjekte edin ve pudra şekerini üstüne serpin. Berlinerler servise hazır! Afiyet olsun...

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR