Berlin'de İsrail'in Gazze Saldırılarına Protesto

Almanya'da binlerce kişi, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini ve polis şiddetini protesto etmek için yürüdü.

05.10.2024-23:44 - (Son Güncelleme: 05.10.2024-23:44) Berlin'de İsrail'in Gazze Saldırılarına Protesto

Berlin'de Protesto Gösterisi

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin dernekleri tarafından düzenlenen gösteride binlerce kişi, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım iddialarını ve Alman polisinin eylemcilere karşı uyguladığı şiddeti protesto etti.

Protestoların Detayları

Göstericiler, Berlin Emniyet Müdürlüğü binası önünde bir araya gelerek, Filistin ve Lübnan bayraklarıyla Friedrich Caddesi boyunca yürüyüş yaptı. Gösteride, "Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor", "Filistin'e özgürlük", "Terörist İsrail", "Boykot İsrail" ve "Soykırımı durdurun" gibi sloganlar atıldı.

Pankartlarla Mesajlarını İlettiler

Katılımcılar, "İsrail’in kanlı soykırımını durdurun. Ateşkes şimdi", "Filistin ve Lübnan'da sudan fazla kan akıyor", "Demokrasinin şiddete değil, saygıya ihtiyacı var", "Bizimle olman için Müslüman olmana gerek yok, İnsan olman yeterli" ve "Filistin özgür kalacak" yazılı pankartlar taşıdılar.

Alman Medyasına Tepki

Eylemde yapılan konuşmalarda, son bir yıldır Filistin'e destek veren gösterilere polisin sebepsiz yere müdahale ettiği ifade edildi. Eylemciler, polis baskılarına boyun eğmeyeceklerini ve protestoların devam edeceğini belirtti.

Ayrıca, eylemciler, Alman medyasının olayları doğru yansıtmadığına dair eleştirilerde bulundular.

Provokasyon Girişimleri

Protesto yürüyüşü sırasında, İsrail yanlısı bir grup da ortaya çıkarak provokatif davranışlarda bulundu. Bunun üzerine polis, eylemciler ile provokasyon yapan grup arasında güvenlik önlemleri alarak gerilimi önlemeye çalıştı. Sonuç olarak, polis gösteri sonunda 3 kişiyi gözaltına aldı.

Almanya’nın İsrail’in Gazze’de işlediği soykırım ve Filistin gösterilerinde Alman polisinin...

Almanya’nın İsrail’in Gazze’de işlediği soykırım ve Filistin gösterilerinde Alman polisinin eylemcilere yönelik şiddeti protesto edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal