Berlin'de Filistin ve Lübnan Destek Gösterisinde Gözaltılar

Berlin'de düzenlenen Filistin ve Lübnan destek gösterisinde birçok protestocu gözaltına alındı.

26.10.2024-21:53 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-21:54) Berlin'de Filistin ve Lübnan Destek Gösterisinde Gözaltılar

Berlin'de Protesto Gösterisi

Almanya'nın başkenti Berlin, Filistin ve Lübnan'a destek vermek amacıyla düzenlenen bir gösteriyle yankılandı. Birleşik Filistin Ulusal Komitesi öncülüğünde, Wittenbergplatz metro istasyonu yanındaki meydanda gerçekleşen eylemde, katılımcılar "Gazze'deki soykırımı ve Lübnan'daki savaşı durdurun. İsrail saldırganlığını durdurun." şeklinde seslendi.

Gösterinin Detayları

Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen protestoda, Filistin ve Lübnan bayrakları taşındı. Katılımcılar standartların yanı sıra, "Gazze'den ve Lübnan'dan elinizi çekin", "Öldürülen 17 bin çocuk için yas tutuyoruz", "Senin sessizliğin soykırıma fırsat veriyor" ve "Soykırımı durdurun" gibi yazılar içeren dövizler taşıdı.

Polis Müdahalesi

Protestocular arasında "Filistin'e özgürlük", "Lübnan'a özgürlük", "Siyonizm suçtur", "Almanya finanse ediyor, İsrail öldürüyor" ve "Soykırımı durdurun" şeklinde sloganlar atıldı. Gösteri sırasında, Alman hükümetinin İsrail’e olan destekleri büyük eleştiriler aldı.

Etkinliğin sona ermesinin ardından, protestocular ile polis arasında arbede yaşandı ve bu durum sonucunda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu olay, Berlin'deki protestoların gerilimle sonuçlandığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Wittenbergplatz metro istasyonun yanındaki meydanda

Almanya'nın başkenti Berlin'de Wittenbergplatz metro istasyonun yanındaki meydanda "Gazze'deki soykırımı ve Lübnan'daki savaşı durdurun. İsrail saldırganlığını durdurun." sloganıyla gösteri düzenledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal