Berlin'de Filistin Gösterisine Polis Müdahalesi

Berlin'de Filistin destekçilerine yönelik sert polis müdahalesi, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

07.10.2024-23:59 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-23:59) Berlin'de Filistin Gösterisine Polis Müdahalesi

Berlin'de Filistin'e Destek Gösterisi

Almanya'nın başkenti Berlin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yıl dönümünde önemli bir eyleme sahne oldu. Neukölln ilçesindeki Südstern metro istasyonu yakınında, yüzlerce kişi bir araya gelerek Filistin'e destek gösterisi düzenledi.

Sloganlar ve Pankartlar

Eylemde, katılımcılar "Soykırımı fonlamayı durdurun", "Almanya, 16 binden fazla çocuğun öldürülmesine yardım etti" gibi mesajların yer aldığı pankartlar taşıdı. Ayrıca, "İsrail terör devleti", "Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor" gibi sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.

Polis Müdahalesi ve Gözaltılar

Gösteri sırasında, geniş güvenlik önlemleri alan polis, eylemi sonlandırarak katılımcılara sert müdahalede bulundu. Göstericilere karşı biber gazı kullanıldığı bildirildi. Bu esnada, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

İklim Aktivisti de Eylemde

Öne çıkan bir diğer bilgi ise, ünlü iklim aktivisti Greta Thunberg'ün de bu gösteriye katılmasıydı. Thunberg, eylemcilerin yanında yer alarak Filistin'e destek verdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla...

Almanya'nın başkenti Berlin'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla düzenlenen Filistin'e destek gösterisinde polis, göstericilere sert müdahalede bulundu. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal