Bergama'daki Orman Yangınında Şehit Verildi: Orman İşletme Müdürü Hayatını Kaybetti

İzmir'in Bergama ilçesinde dün çıkan orman yangınında, alevlerle mücadele sırasında yaşanan acı bir kaza sonucunda Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş hayatını kaybetti.

18.07.2024-15:06 - (Son Güncelleme: 18.07.2024-15:06) Bergama'daki Orman Yangınında Şehit Verildi: Orman İşletme Müdürü Hayatını Kaybetti

Bergama ilçesi, Çobanlar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün öğleden sonra meydana gelen Yangın, hızla büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangına müdahale için bölgeye 6 uçak, 5 helikopter, 25 arazöz, 7 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi.

Yangının ikinci gününde devam eden müdahale çalışmaları sırasında, Bergama Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir kamyonet, sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle şarampole devrildi.

Kamyonetin devrilmesi sonucu ulaştırma personeli Özgür Dilsiz ile Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından helikopterle İzmir Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Maalesef, Şahin Dönertaş'ın tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Sonuç ve İnceleme

Şahin Dönertaş'ın cenazesi, savcının yapacağı incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderilecek. Olayla ilgili detaylı soruşturma sürüyor.

Olayın ardından Türkiye genelinde büyük bir üzüntü yaşanırken, yangınla mücadelede hayatını kaybeden Şahin Dönertaş için başsağlığı mesajları yayımlandı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal