Berat ne demek, anlamı nedir? ​2022 Berat kandili gecesi hangi güne denk geliyor, ne zaman?

Şaban ayının içerisinde gerçekleşen günlerden birisi olan Berat kandilinin ne zaman gerçekleşeceği müslümanların gündemini meşgul ediyor. Peki Berat ne demek, anlamı nedir? 2022 Berat kandili gecesi hangi güne denk geliyor, ne zaman? İşte Berat Kandili hakkında merak edilenler...

14.03.2022-22:55 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-22:55) Berat ne demek, anlamı nedir? ​2022 Berat kandili gecesi hangi güne denk geliyor, ne zaman?

at 4 Mart 2022 gecesinden bu yana devam eden Şaban ayının önemli günlerinden birisi olan Berat kandili müslümanların gündeminde yer almaya başladı. Önemli dini günlerden birisi olan Berat kandili’nin ne zaman gerçekleşeceği konusunda insanların arama motorları üzerinden araştırmaları devam ediyor. Aynı zamanda Berat kelimesinin anlamı da intenet üzerinden araştırılan konular arasında bulunuyor.

Berat ne demek, anlamı nedir?

Arapça’da ‘’Berae-beraet’’ kelimesinin Türkçe hali olan Berat kelimesi iki unsur arasında ilişkinin bulunmaması, bir insanın herhangi bir sorumluluktan kurtulması ya da hiçbir yükümlülüğünün olmaması anlamlarını taşımaktadır. Berat kelimesi Dini olarak ise Allah’ın affı ve merhameti, günahlardan kurtulma gibi anlamlara sahiptir.

Berat kandili

2022 Berat kandili gecesi hangi güne denk geliyor, ne zaman?

Allah’ın merhametinin ve affedicilğinin yüksek olduğu günlerden birisi olarak kabul edilen Berat kandili Hicri takvime göre Şaban ayının tam ortasında yani 15. gününde gerçekleşmektedir. Berat kandili 2022 yılında ise 17 Mart 2022 Perşembe gününe denk gelmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal