Berat Kandili namazına nasıl niyet edilir? 100 rekatlık Berat kandili namazı nasıl kılınır?

Yılın üçüncü kandili olan Berat Kandili’nde kılınan 100 rekatlık namazın nasıl kılındığı müslümanların gündeminde yer alıyor. Peki Berat Kandili namazına nasıl niyet edilir? 100 rekatlık Berat kandili namazı nasıl kılınır? Konu hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde...

17.03.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-15:01) Berat Kandili namazına nasıl niyet edilir? 100 rekatlık Berat kandili namazı nasıl kılınır?

Üç ayların ikinci ayı olan Şaban ayının 15. gününde gerçekleşeceği bilinen Berat Kandili için geri sayımın sonuna gelindi. 17 Mart 2022 Perşembe günü yani bugün gerçekleşen Berat Kandili’nde yine milyonlarca müslüman günahlarının affedilmesi ve daha çok sevap alabilmek için ibadetlerini yerine getirecek. Berat Kandili’nde kılınan 100 rekatlık namazın nasıl kılındığını ve namaza nasıl niyet edildiğini öğrenmek isteyen insanlar intenet üzerinden araştırmalarına devam ediyor.

Berat Kandili namazına nasıl niyet edilir?

Yılın önemli dini günlerinden birisi olan Berat Kandili’nde kılınacak olan namaza nasıl niyet edildiği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Berat Kandili’nde kılınacak olan namaza ‘’Ya rabbi , niyet ettim rıza-yı şerifin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne , feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden , dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süeda defterine kaydeyle" şeklinde niyet ediliyor.

Berat Kandili 100 rekatlık namaz

100 rekatlık Berat kandili namazı nasıl kılınır?

Berat Kandili’nde kılınan 100 rekatlık namaza aynı zamanda ‘’Hayır Namazı’’ adı da verilmektedir. 100 rekatlık bu namaz diğer namazların aksine ara verilerek kılınabilmektedir. Namazın gün içinde kılınması şartıyla herhangi bir zaman sınırı yoktur.

Berat Kandili’nde kılınan namazda okunan surelerin neler olduğu konusunda çeşitli görüşler hakim olsa da 50 selam ile kılınmasının daha uygun olduğu düşünülmektedir. İki rekatta bir selam verilen namazın her rekatında Fatiha Suresi’nin ardından 10 kez İhlas Suresi okunmaktadır. İlk rekatlarda ise Fatiha Suresi’nden önce Sübhaneke Suresi okunmaktadır. Bu sureler arasında sadece Fatiha Suresi’nde Besleme çekilmelidir.

Namazın bitişinin ardından Ayetel Kürsi, Fatiha, İhlas, Felak, Nas, Tevbe Suresi’nin son iki ayeti okunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal