Benlerin sebebi nedir; benler neden meydana gelir? Herhangi bir tehlikenin işareti midir? Benler ile alakalı bilinmesi gereken tüm hususları sizin için derledik ve bir araya getirdik. Belirtmiş olduğumuz tüm hususları göz önünde bulundurarak benlerin nedenlerine ve önlemlere hakim olabilirsiniz!
Benler Neden Meydana Gelir? Benlerin sebebi nedir sorusunun yanıtı verilirken temel kıstaslar şu biçimdedir;
• Benler güneş ışınları sebebi ile meydana gelebilir. Özellikle beyaz tenli kişilerde güneş ışınlarının cilt üzerinde yıkıcı bir etkisi olabiliyor.
• Bu nedenle cildi ben oluşumuna meyilli olan kişilerin kesinlikle güneş ışınlarına korumasız bir biçimde maruz kalmaması gerekiyor.
• Yapılan araştırmalarda güneşe daha çok maruz kalan kişilerde bu sebepten meydana gelen benlerin büyük bir artış gösterdiği de fark ediliyor.
• Benler genetik faktörlerde de ortaya çıkabilir. Anne ve babasında ben oluşumu gözlenen kişilerin direkt olarak ben oluşumuna yatkın oldukları da dile getirilmesi gereken hususlar arasında bulunuyor.
Güneşe Karşı Nasıl Korunmalı? Benlerin sebebi nedir; benler ile güneş ışınlarının ilişkisi bariz. Bu noktada yüksek faktörlü güneş koruma kremlerinin kullanılması gerekir. Açıkta kalan her alana gerekli olan krem sürme adımlarının tamamlanması gerekiyor. Özellikle yüz kısmında çok hassas olmalısınız. Güneşe karşı koruma sağlanırken kullanılan kremlerin belirli aralıklar ile yenilenmesi gerekir. Krem az sürüldüğü zaman direkt olarak kremin etki süresi azalır. Ayrıca terlediğinizde ya da suya maruz kaldığınız da kremin etkisini kaybedeceğini bilmeniz gerekiyor. Güneşe karşı alınan tedbirler kapsamında belirli aralıklar ile kreminizi yenilemeniz sizin için daha doğru olacaktır.
Benler Tehlikeli Midir?Benler bir sağlık sorunu olarak algılanmalı mıdır? Aslına bakılırsa bu sorunun yanıtının net bir biçimde verilmesi için kişilerin uzman yardımı alması gerekiyor. Benler normal koşullarda tehlikeli değildir. Fakat şu hususlara dikkat etmelisiniz;
• Benlerin renklerinde değişim meydana geliyorsa çok dikkatli olmalısınız. Özellikle kan toplaması ya da yeşil bir hal alması benlerin çok da iyi bir durumda olmadığının sembolüdür.
• Benlerde hızlı bir büyüme ve yeni benlerde de büyük bir artış meydana geliyorsa cildinizi ile alakalı belirli noktaların çok da sağlıklı ilerlemediğini bilmelisiniz.
• Benleri kopardığınız zaman kanama uzun bir süre durmaz. Bu aynı zamanda mikrop toplamasına da neden olabilir.
• Benlere olabildiğince hassas davranılmalı ve kesinlikle koparılmamalıdır.
Herhangi biri tehlike fark edildiği zaman benlerin alınması da mümkündür. Benlerin alınmasının sonrasında biyopsi yapılarak bu benin iyi huylu mu kötü huylu mu olduğunu anlamak sizin için daha doğru olacaktır.
Benler Nasıl Kapatılır? Benler fondöten ya da concelear ile kapatılabiliri. Fakat cildi bene meyilli olan kişilerin ürün seçimi sırasında çok dikkatli olması gerekir. özellikle sadece dermatolojik olarak hassas ciltlere uygun olduğu belirtilen ürünler kullanılmalıdır.