Bengisu Avcı'nın Molokai Kanalı Serüveni

Bengisu Avcı, Molokai Kanalı'ndaki geçişini tamamlayarak tarihi bir başarıya imza attı.

21.10.2024-12:02 - (Son Güncelleme: 21.10.2024-12:02) Bengisu Avcı'nın Molokai Kanalı Serüveni

Bengisu Avcı, Molokai Kanalı'nda Eşsiz Bir Deneyim Yaşadı

Uluslararasında tanınan ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Hawaii'deki Molokai Kanalı geçişini başarıyla tamamladı. Bu geçiş, Avcı'nın "7 Okyanus" hedefindeki beşinci parkuru olarak büyük önem taşıyor.

Parkurun Doğası ve Zorlukları

Bengisu Avcı, yaptığı açıklamada, "Her parkur her geçişte size farklı bir doğa sunuyor. Bu bir yarış değil. O nedenle buradaki en güzel duygu, parkuru tamamlamak." diyerek parkurun sunduğu doğal güzellikleri ve deneyimlerini öne çıkardı.

Molokai Performansı

Avcı'nın Molokai Kanalı performansı, 12 saat 10 dakika ile Avrupa'da kadınlar arasında en hızlı derece olarak kaydedildi. Molokai saatine göre karanlık bir saatte başladığını belirten Avcı, bu süreçte yaşadığı duygusal zorlukları da paylaştı.

Karanlık ve Güneşin Doğuşu

Akşam saatlerinde suya girdiğini söyleyen Avcı, "Parkurun önemli bölümünü karanlıkta geçtim. Tepemdeki ay o kadar parlaktı ki, ufka baktığımda güneşin doğuşu ile ayın görüntüsünü ayıramıyordum," şeklinde konuştu.

Dalgalar ve Okyanus Canlıları

Ayrıca, güçlü dalgalar nedeniyle saatin de farkına varamadığını belirten Bengisu Avcı, "Mor-mavi bir denizden ötesi yoktu. Bir anda denizanası ve köpekbalıklarıyla karşılaştığımı düşünmedim. Karanlıkta uzaktaki dağlar seçiliyordu. Sonra, 'Tekne final pozisyonunu alıyor.' sesini duyduğumda, bitişin geldiğini anladım," diyerek hissettiklerini ifade etti.

Başarı ve Teşekkür

Uzun mesafe yüzme yarışlarını zorlu bir deneyim olarak değerlendiren Avcı, "Geçişime izin veren tüm okyanus canlılarına minnettarım," dedi. Molokai Kanalı geçişinin ardından, parkurdaki en hızlı kadın derecesinin 12 saat 7 dakika ile Avustralyalı Penny Palfrey'ye ait olduğunu hatırlatarak, bu alanda rekabetin ne denli önemli olduğunu vurguladı.

"7 Okyanus" hedefindeki parkurlarından beşincisi olan Hawaii'deki Molokai Kanalı geçişini tamamlayan ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, 12 saat 10 dakikalık Molokai geçişine dair açıklama yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal