Bengisu Avcı, Molokai Kanalı'nı Geçmeyi Başardı

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Hawaii'deki Molokai Kanalı geçişini tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı.

19.10.2024-19:16 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-19:16) Bengisu Avcı, Molokai Kanalı'nı Geçmeyi Başardı

Bengisu Avcı, Molokai Kanalı'nda Tarih Yazdı

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefinin beşinci durak noktası olan Hawaii'nin Molokai Kanalı geçişini başarıyla tamamladı.

Başarı ile Tamamlanan Geçiş

Avcı, 2024 Mayıs ayında yaşadığı deniz anası teması nedeniyle yarıda kalan Molokai Kanalı geçişini, bugün yeniden ile tamamladı. Sponsoru Sidrex ile birlikte hazırlıklarını sürdüren Avcı, TSİ 05.28’de parkura başladı.

42 Kilometreyi 12 Saat 10 Dakikada Tamamladı

Yaklaşık 42 kilometrelik parkuru, 12 saat 10 dakikada geçerek Hawaii sahillerine ulaşan Bengisu Avcı, bu başarıyla "Okyanus Yedilisi" parkurlarından beşini tamamlayan ilk Türk kadın sporcu oldu.

Hedef: Okyanus Yedilisi

Önceki başarıları arasında Manş Denizi, Catalina, Cook Boğazı ve Cebelitarık geçişleri bulunan Avcı, gelecekteki hedeflerinde Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsugaru'yu (Japonya) da geçerek "Okyanus Yedilisi"ni tamamlayan ilk Türk sporcu olmayı hedefliyor.

Bengisu Avcı'nın Duyguları

Geçişin ardından açıklamalarda bulunan Bengisu Avcı, "Okyanus, benim kendimi bulduğum yer. Suda kendimi olabildiğince özgür ve huzurlu hissediyorum. Her kulacımda benden sonra gelen Türk kadınlarına yol gösterdiğimi düşünüyor ve inatla yüzmeye devam ediyorum," dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal