Belgrad'da Geleneksel Türk Gelinlikleri Defilesi

Emine Erdoğan, Belgrad'daki Uluslararası Etnoloji Festivali'nde geleneksel Türk gelinliklerini tanıttı, kültürel bağları güçlendirme vurgusu yaptı.

11.10.2024-19:19 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-19:39) Belgrad'da Geleneksel Türk Gelinlikleri Defilesi

Belgrad'da Geleneksel Türk Gelinlikleri Defilesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sırbistan’ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Uluslararası Etnoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen gelinlik defilesine katıldı. Erdoğan, festivalde geleneksel Türk gelinliklerini tanıttığı sırada, kültürel köklere ve insan ilişkilerine dikkat çekti.

Emine Erdoğan’ın Açıklamaları

Defile öncesinde bir konuşma yapan Emine Erdoğan, "Özlemle, sabırla beklenmiş kavuşmaları ve ömür boyu sürecek başlangıçların sevincini taşıyan gelinlikler, Anadolu’nun zengin kültürünü ve değerlerini yansıtmaktadır" dedi. Şöyle devam etti: "Kimliğimizin ve kültürel mirasımızın yansıması olan bu gelenekler, insanları bir arada tutan büyük bir değerler bütünü oluşturur."

Festivale Özel Gelinlik Defilesi

Bu yıl festivalin "odak ülke" olarak Türkiye’nin seçilmesiyle birlikte, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan 25 parçadan oluşan gelinlik defilesi sergilendi. Emine Erdoğan, bu gelinliklerin aile değerlerini ve toplumsal bağları simgelediğini vurgulayarak, tarih boyunca Türk kadınlarının zarafetini ve emeğini hatırlattı.

İnsan İlişkileri Üzerine Düşünceler

Erdoğan, "Günümüzde dostluklar ve evlilikler, tıpkı tüketim toplumunda diğer eşyalar gibi hızla geçiyor. Kültürel değerlerimizi korumak ve geri dönmek zorundayız. Geçmişten gelen bağlar, yalnızca bir gelinlikte değil, toplumda da yer almakta." dedi.

Defile Sonrası Etkinlikler

Defile sonrası Ronaldo Vucic ile birlikte mankenlerle fotoğraf çektiren Emine Erdoğan, etkinliğin ardından Sırbistanlı operanın yerel sanatçılarının gerçekleştirdiği konseri de izledi. Konser alanında Türkiye’nin "Katibim" adlı eserinin Sırpça ve Türkçe olarak seslendirilmesi, iki kültür arasındaki dostluğun pekişmesine vesile oldu.

Son Sözler

Emine Erdoğan, festival etrafındaki oluşan bu birlikteliğin, iki ülke arasında güçlü bir kenetlenme sağladığını ve dostluk bağlarını desteklediğini belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu anlamlı festivalde yer almak benim için büyük bir mutluluk. Türkiye'nin kültürel varlığını tanıtmak çok kıymetli," dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gerçekleştirdiği resmi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gerçekleştirdiği resmi ziyarete eşlik eden Emine Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanının eşi Tamara Vucic'in himayelerinde bu yıl 8'incisi düzenlenen Belgrad Uluslararası Etnoloji Festivali'ne katıldı. Belgrad Etnografya Müzesi'nde gerçekleştirilen ve her sene bir ülkenin "odak ülke" olarak öne çıktığı festivalde bu sene Türkiye, "odak ülke (Country in Focus)" seçildi. Bu kapsamda Ankara Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan, Osmanlı ve Anadolu dönemi geleneksel gelinliklerinin tanıtıldığı, "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" adlı 25 parçadan oluşan defile gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal