Belen tava tarifi nedir? Belen tava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Belen tava tarifi

Gelinim Mutfakta programı farklı lezzetler ile ekrana gelmeye devam ediyor. İzleyiciler programı takip ederken birbirinden güzel lezzetlerin tariflerini de araştırıyorlar. Bugün yayınlanacak olan programda gelinler Belen tava ile hünerlerini sergileyecek. İşte en lezzetli Belen tava tarifi…

31.05.2022-13:58 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-13:58) Belen tava tarifi nedir? Belen tava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Belen tava tarifi

Gelinim Mutfakta programında yapılan Belen tava günün en çok merak edilenleri arasında yer alıyor. İzleyiciler bu lezzetin nasıl yapılacağını araştırırken sizler için en lezzetli Belen tava tarifini yazımızda paylaşıyoruz. İşte en lezzetli Belen tava tarifi…

Gelinim Mutfakta Belen tava malzemeleri

500 gram kırmızı et

15 adet arpacık soğan (veya bir baş soğan)

3 diş sarımsak

4 adet yeşil biber

2 adet kırmızı biber

3 adet domates

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı, karabiber,

1 çay kaşığı pulbiber, kırımızı biber

1 çay kaşığı tuz

Belen Tava Tarifi

Belen tava yapılışı:

Öncelikle etleri kuşbaşı şeklinde doğramakla işe başlamalısınız,

Daha sonra bu etleri tepsinizin altına yerleştirin,

Etlerin üzerinde doğradığınız soğan biber ve domatesleri ekleyiniz,

Üzerine sıvıyağ, salçayı ve baharatları ekleyerek yavaşça karıştırınız,

Tepsiyi elimizle yavaşça düzelttikten sonra üzerine eritmeden tereyağını da ekliyoruz (isteyen kişiler kuyruk yağı ilave edebilir),

Son olarak tepsinin üzerini folyo ile kapattıktan sonra 200 derecelik fırında pişmesini bekliyoruz,

Belen tavanızı kontrollü olarak pişirmelisiniz,

Herkese afiyet olsun,

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal