Belem Turtası Nasıl Yapılır? Belem Turtası (Pasteis de Nata) Tarifi

Portekiz'in simgesi haline gelmiş olan Nata, Portekizce 'krema' manasına gelir. Dışında milföy katmanlari ve içinde krema bulunan, muffin gibi görünen lezzetli tatlıyı siz de deneyebilirsiniz. Peki pasteis de nata nasıl yapılır? Belem turtası olarak da bilinen pasteis de nata tarifi tüm detaylarıyla...

11.10.2020-18:05 - (Son Güncelleme: 11.10.2020-17:58) Belem Turtası Nasıl Yapılır? Belem Turtası (Pasteis de Nata) Tarifi

Muffin görünümünde, hem enfes görünen hem de enfes tadı olan bir tatlı yapmak istiyorsanız, ünlü Pasteis de Nata tatlısını yapabilirsiniz. İşte tarifin detayları...

MALZEMELER

6 adet milföy hamuru

2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı

ŞURUP

175 gram toz şeker

250 ml su

1 adet çubuk tarçın

1/2 limonun rendelenmiş kabuğu

1 çay kaşığı vanilya özütü

YUMURTALI SOS

30 gram un

250 ml yağlı süt

80 gram (yaklaşık 4 adet) yumurta sarısı

1 tutam tuz

YAPILIŞI

Biraz unladığınız tezgaha milföy hamurlarını iki sıra biçiminde ve hafifçe üst üste olacak şekilde koyarak dikdörtgen biçimi elde edin. Kenarları hafif şekilde bastırarak yapıştırın ve üzerinden 1-2 defa merdane veya oklava ile geçin. Ardından hamuru ikiye katlayın, yaklaşık 30x40 cm ebatında bir dikdörtgen elde edinceye kadar hamuru genişletin. Açtığınız hamurunu üstüne tereyağı sürün ve biraz daha incelterek rulo olarak sarın. Katmanların yapışması için çok hafifçe üstüne bastırın ve streç film ile sarıp yaklaşık 20 dakika buzdolabına koyup bekletin. Hamurdan 1.5 cm'lik parçalar kesip, tereyağı sürdüğünüz yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin. Biraz bastırarak kalıbın içinde hamuru yayın. Elinizle bastırırken rulo biçimini bozmamaya dikkat edin. Kalıpları tekrar buzdolabına koyun ve 20 dakika kadar daha bekletin. 

Şurup için hazırladığınız toz şeker, su, çubuk tarçın ve rendelenmiş limon kabuğunu tencereye koyun. Isısı 105 dereceye ulaşana kadar kaynatın (yani kaynama noktasını biraz geçinceye kadar). Vanilya özütünü ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ardından süzün ve kenara koyun. Yumurtalı sos için un ve sütün yarısını bir kaba koyun ve hızlı biçimde çırpın. Tuz ve sütün kalan kısmını da ilave edip güzelce karıştırın. Tencereye koyup, orta ateşte beşamel sos kıvamına gelene kadar çırparak pişirme işlemine devam edin. Hazırladığınız sıcak şurubu ince şekilde ve çırparak ekleyin. Ocaktan alınca mikser yardımı ile homojen bir kıvam elde edin. 15-20 dakika kadar ılıklaşması için bekleyin ve ardından çırpılmış yumurta sarılarını mikserle sürekli çırparak ilave edin. Hazırladığınız karışımı süzgeçten geçirin ve rahat dökebilmek için bir sürahiye veya benzeri bir kaba koyun. Buzdolabında soğumaya bıraktığınız kalıpları çıkarın ve sosu içine dökün ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırına, üzeri kızarıp kahverengi benekler olana kadar koyun. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirdiğinizde hazır olacak. Servis ederken ılık olmasına dikkat edin. Afiyet olsun!

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal