Belarus kırmızı alarma geçti: 120 binden fazla asker sınıra gönderildi

Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna’nın sınır hattına 120 binin üzerinde asker konuşlandırdığını bildirdi.

18.08.2024-16:00 - (Son Güncelleme: 18.08.2024-16:02) Belarus kırmızı alarma geçti: 120 binden fazla asker sınıra gönderildi

Belarus ile Ukrayna arasında gerilim yükseldi. Ukrayna, Belarus sınırındaki askeri varlığını artırmaya devam ederken, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna'nın bu sınıra 120 binden fazla asker yerleştirdiğini açıkladı. Rusya devlet haber ajansı RIA'ya göre, Lukaşenko bu duruma karşılık olarak Belarus'un tüm sınır boyunca askeri birlikler gönderdiğini belirtti.

Sınırı geçerlerse büyük kayıp yaşanır

Lukaşenko, Belarus-Ukrayna sınırının "daha önce hiç olmadığı kadar" mayınlı olduğunu ve Ukrayna birliklerinin sınırı geçmeye çalışması durumunda büyük kayıplar vereceğini söyledi. Geçen hafta Belarus, Ukrayna insansız hava araçlarının Belarus hava sahasını ihlal ettiğini ve bu araçların düşürüldüğünü duyurmuştu. Lukaşenko, bu "kışkırtıcı eylemin" cevapsız kalmayacağını ifade etti.

Belarus kırmızı alarma geçti: 120 binden fazla asker sınıra gönderildi

Moskova endişe kaynağı olarak yorumladı

Rusya'nın TASS haber ajansına göre, Belarus Dışişleri Bakanlığı bu olay üzerine Ukrayna maslahatgüzarını çağırarak, yeni hava sahası ihlallerinin önlenmesi için tedbir alınmasını istedi. Ayrıca, Belarus ordusu geçen ay hazırladığı bir raporda, Ukrayna'nın kuzey Zhytomyr bölgesine daha fazla asker, silah ve askeri teçhizat taşıdığını bildirmişti. Moskova, Kiev'in Belarus sınırındaki askeri varlığını artırmasının "endişe kaynağı" olduğunu dile getirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal