Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak 2024? Bedelli askerlik ücreti Temmuz zammı ne kadar olacak?

Askerlik görevlerini bedelli askerlik şeklinde yapacak olan vatandaşlar Temmuz ayında bedelli askerlik ücretine gelecek olan zammın ne kadar olacağını merak ediyor. Peki Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak 2024? Bedelli askerlik ücreti Temmuz zammı ne kadar olacak? Soruların yanıtı haberimizde…

01.07.2024-12:26 - (Son Güncelleme: 01.07.2024-17:06) Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak 2024? Bedelli askerlik ücreti Temmuz zammı ne kadar olacak?

Binlerce bedelli askerlik adayı, önümüzdeki günlerde açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ardından belli olacak olan 2024 bedelli askerlik ücreti zammını merak ediyor. Son olarak 182 bin 608 TL’ye çıkarılan ücrete yeni dönemde önemli bir zam yapılması bekleniyor. Peki Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak 2024? Bedelli askerlik ücreti Temmuz zammı ne kadar olacak?

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak 2024?

Bedelli askerlik ücreti, memur maaşlarının katsayılarına göre belirleniyor. Haziran ayı enflasyon verilerine göre memur maaşlarına yapılacak zam sonrası bedelli askerlik ücreti genelgesi yayınlanacak. 

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak 2024? Bedelli askerlik ücreti Temmuz zammı ne kadar olacak?

Milli Savunma Bakanlığı, 1 Temmuz itibarıyla bedelli askerliğe zam yapılacağını duyurdu ve mevcut bedel üzerinden başvuru yapmak isteyenlerin 28 Haziran'a kadar işlemlerini tamamlamalarını istedi.

Bedelli askerlik ücretleri, Askeralma Kanunu'na göre Temmuz ayında memur aylık katsayısına göre güncellenecek. Bu güncellemeyle birlikte bedelli askerlik ücretinin 219 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bu nedenle bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak isteyenlerin belirtilen tarihe kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal