Bir bebeği tutarken hangi hareketin doğru hangisinin yanlış olduğunu sizin için derledik.
Bebeğinizi kucakta nasıl düzgün ve sağlıklı tutarsınız sizin için araştırdık. işte ebeveynleri ilgilendiren bebeği kucakta tutma püf noktaları.
Koltuk altlarında bir bebek tutmak.
bir bebek tuttuğunuz zaman, onların başını desteklemeniz çok önemlidir. yenidoğanlarda boyun kasları gelişmemiştir. başları ani bir şekilde hareket edebiliyor, eğer boynu düzgün desteklenmiyorsa nefes almakta zorlanıyor ve yaralanmalarla sonuçlanıyor . en az 4-6 aylık olana kadar başlarını kendi başlarına destekleyemezler .
Bebeğin başını omzunuzda tutun.
bebeğinizin göğsünü göğsünüze tuttuysanız, yüzlerinin konumuna dikkat etmelisiniz. omzunun üstünde olmalı.
Bebekleri taşıyıcıda tutmak.
taşıyıcıları kullanabilirsiniz, ancak asıl mesele, onları nasıl kullanacağınızı bilmenizdir. bebeğin bacaklarının taşıyıcı tarafından desteklenmesi ve annenin bebeği tutacağı gibi tutulması gerekir. o zaman eklemler yerinde kalacaktır ve omurga zarar görmeyecektir. aksi takdirde, çocuğun bacakları sarkarsa, bu displazi veya çıkık gibi ciddi kalça hastalıklarına yol açabilir .
Taraf değiştirmemek.
çocuğunuzu taşıdığınız tarafları değiştirmek gerekir. daha önce de söylediğimiz gibi, bebeğin boyunları zayıf. bu yüzden kasların her iki tarafta da gelişmesi önemlidir. aksi takdirde, bir taraftaki boyun kasları daha az gelişebilir ve çocuğun başını çevirirken problemleri olabilir .
dışarı bakan bir bebeği tutmak.
bebeği göğsünüze dönük tutmak daha iyidir. dikkat edin ve bebeğin bacaklarını ve sırtını desteklediğinizden emin olun.
Sırtlarını desteklemiyorsun.
çocuğu sadece kalça ve kafadan tutmamalısınız. ilk olarak, çocuğun düşme riski vardır. ikincisi, sırt desteği olmadığı için omurga aşırı yüklenmiştir . bu yüzden çocuğun bir eliyle sırtını , diğer eliyle başını desteklemek gerekir .