Bebeklerde Tereyağı ve Pekmezin Faydaları

Bebeklere pekmez vermek öksürüğü tedavi etse bile, 12 aylık olmadan bu tip gıdalara başlamak oldukça sakıncalıdır.

03.07.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:04) Bebeklerde Tereyağı ve Pekmezin Faydaları

Bunun nedeni pekmezin çok nadiren clostridium botulinum adı verilen bir bakteri sporu içermesidir. Bu, bebeklerde nadir görülen bir gıda zehirlenmesine (botulizm) neden olabilir. Bebeğinizde botulizm varsa, pekmez yedikten yaklaşık sekiz ila 36 saat sonra belirtiler göstermeye başlayabilir. Bebeğiniz pekmez yediyse ve sonra aşağıdakilere sahipse hemen doktorunuza telefon edin:

-Kabızlık

-İlgisizlik

-İştahsızlık

Ayrıca tatlı diş çıkmasını teşvik edebilirler. Bebeğinizin yiyeceğine bebek pirinci veya sade yoğurt gibi daha fazla lezzet katmak istiyorsanız, saf meyve, püresi muz veya kuru meyve eklemeyi deneyin. Bu yiyecekler doğal olarak tatlıdır ve ayrıca değerli vitaminler ve mineraller içerir.

Botulizm, solunum güçlüğü de dahil olmak üzere sinir hasarına ve kas felcine neden olabilen belirli bakterilerin neden olduğu bir toksindir.

Ebeveynler, bebek pekmezlerini veya pekmez içeren herhangi bir işlenmiş gıdayı (pekmezli krakerler gibi) çocuklarının ilk doğum gününe kadar vermeyerek bebek botulizmini önlemeye yardımcı olabilir. Açık ve koyu mısır şurupları botulizme neden olan bakteriler de içerebilir, ancak bir bağlantı kanıtlanmamıştır. Bu şurupları bir bebeğe vermeden önce doktorunuza danışın.

Çocuk doktorları, bebeğinize pekmez vermeden önce en az 12 ay beklenmesini önerir. Pastörize edildiğini iddia eden kavanozlardan bile uzak durmalısınız, çünkü bu süreç tüm bakterileri güvenilir kılmaz. Ayrıca, bileşen olarak pekmez içeren gıdalardan da kaçının.

Bebeklerde Tereyağı Kullanımı

Bebeğinizi beslerken bebek mamasına yağ veya tereyağı ekliyor musunuz? Cevabınız hayır ise, tekrar düşünün!

Bebek maması yaparken, genellikle farklı sebzeleri, bitkileri ve muhtemelen biraz et veya balığı bir araya getiririz. Sonra doğru kıvam için anne sütü, formül veya su ile karıştırırız. Sonuç: Bebeğiniz için lezzetli bir yemek, ama çok az yağlı bir yemek.

Bebeklerin Neden Yağa İhtiyacı Var

Yağ, bebeğinizin fiziksel gelişimi için çok önemlidir. Onun büyüme ve beyin gelişimi, yüksek yağlı yiyecekler tarafından desteklenen beyin ve omurilikte sinir etrafında bir miyelin kılıfını oluşturmak için yardımcı olur. Bu miyelin kılıfı, merkezi sinir sistemi için yalıtım oluşturur ve böylece sinir pulslarının hızlı ve verimli bir şekilde hareket etmesini mümkün kılar.

Bebek mamasına tereyağı eklemek de harika bir seçenektir.

Tereyağı çok besleyicidir, A vitamini, CLA ve esansiyel yağ asitleri ile birlikte gerekli yağ ve kolesterolü sağlar. Tuz, bir bebeğin böbreklerine zarar verebileceği için organik olarak üretilen tereyağını seçmelisiniz, standart koşullarda yetiştirilen sığırlara verilen ilave hormonları / ilaçları içermeyeceğinden, tercihen organik olan tuzsuz tereyağı kullanmalısınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal