Dünyaya yeni gelmiş olan bebeklerin kısa bir zaman dilimi içinde gelişmesi ve büyümesi gerekir. Özelikle ilk iki senelik dönem bu yüzden ayrı bir anlam ifade eder. Bebeğin gelişimi konusunda bir sorunun olmadığını anlamak için onun bazı yetenekleri kazanıp kazanmadığına bakmak şarttır. İşte bu yüzden bebeklerde oturma zamanı çok büyük bir öneme sahiptir. Buna dair merak ettiğini her şeyi hemen yazımızda bulabilirsiniz.
Bebeklerde Oturma Ne Zaman Olmalıdır?
Bebeklerde oturma zamanın onun sahip olduğu gelişim hızı ile doğrudan alakalı bir durumdur. Bundan dolayı her bebek için mutlaka şu zaman dilimi içinde oturma eğilimi göstermek zorundadır demek çok doğru bir tavır değildir. Gelişim bir süreçtir. Motor becerileri her ne kadar zaman içinde ortaya çıksa da bunu hem çevre hem de diğer değişik faktörler etkiler.
Bebeklerde Oturma Olabilmesi İçin Neler Gerçekleşmelidir?
Bebeklerde oturma zamanı için ilk olarak şunların sağlıklı bir biçimde ortaya çıkması gerekir;
Bebeklerde oturma zamanı hakkında iki farklı tarihi vermek mümkündür. Bunların başında ise destekli oturma ilk sırada gelir. Bunun için bebeklerin hazır olmaya başladıkları dönem 4.aydır. Yani anne ve baba tarafından verilecek olan bir destek şarttır. Elbette bunun için bebeğin yeteri kadar gelişmiş olması aranan en temel şart olarak karşımıza çıkıyor.
Tüm bunlara ek olarak desteksiz oturma için uzmanların önermiş olduğu bir zaman diliminin de olduğunu hemen söyleyelim. O da 6 veya 8.aylardır. Kesinlikle bunun için belli hazırlıkların son derece başarılı ve sağlıklı bir biçimde tamamlanması esas olacaktır. Ancak bu şekilde süreç hiçbir sorun olmadan tamamlanır.
Bebek Oturmaya Nasıl Hazırlanmalıdır?
Bebeklerin oturmaya hazırlanması çok büyük bir önem arz eder. Şunları yapmak lazım;
Bebeklerde oturma zamanı söz konusu olduğunda bu noktada bir sorunun olmaması şarttır. Ancak 9.aydan sonra halen bebek oturamıyorsa ve canı çok yanıyorsa yapılacak olan şey bir doktora gitmektir.