Bebeklerde omuz çıkması çok sık görülen bir durum değildir. Genellikle nadiren ortaya çıkar. Her ne kadar birçok kişi için kulağa çok kötü gelse de böyle hallerde izlenmesi gereken yol nettir. Kesinlikle son derece profesyonel olan bir destek alınmak zorundadır. Tek başınıza hiçbir şekilde müdahale etmeyin. Bunun tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.
Bebeklerde Omuz Çıkması Nedir?
Omuz kısmında yer alan kemiklerin bağlantısının farklı nedenlerden dolayı kopması sonucu ortaya çıkan duruma omuz çıkması adı verilir. Çok rahatsız edici bir hal olsa da en kısa zaman dilimi içinde tedavisi yapılır. Özellikle bunun yetişkin insanlarda çok daha sık görülmesi söz konusudur. Bebeklerde ise bunun aksine fazla rastlanmaz. Çünkü bebeğin hem omuz hem de kol eklemlerinin bulunduğu yerler tam olarak gelişme göstermemiştir. Henüz çok yumuşaktır. Omuz çıkması ise çok sert ve ani hareketlerden sonra görülür. Buna rağmen bazı örnekler mevcuttur. Hemen ve çok profesyonel bir biçimde müdahalede bulunmak gerekir. Elbette bunu sizin değil, uzman bir doktorun yerine getirmesi şarttır.
Bebeklerde Omuz Çıkması Belirtileri Nelerdir?
Bebeklerde omuz çıkması belirtileri şöyledir;
Bebeklerde Omuz Çıkması Tedavisi Nasıldır?
Bebeklerde omuz çıkması görüldüğü üzere hem hızlı hem de sorun olmadan tespit edilir. Bunun hemen ardından tedavi sürecine geçilir. Çok uzun sürmeyen bir tedavisi vardır. Kesin sonuç almak mümkündür.