Bebeklerde Omuz Çıkması

Bebeklerde omuz çıkması çok sık görülen bir durum değildir. Genellikle nadiren ortaya çıkar. Her ne kadar birçok kişi için kulağa çok kötü gelse de böyle hallerde izlenmesi gereken yol nettir. Kesinlikle son derece profesyonel olan bir destek alınmak zorundadır. Tek başınıza hiçbir şekilde müdahale etmeyin.

13.06.2020-15:12 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:19) Bebeklerde Omuz Çıkması

Bebeklerde omuz çıkması çok sık görülen bir durum değildir. Genellikle nadiren ortaya çıkar. Her ne kadar birçok kişi için kulağa çok kötü gelse de böyle hallerde izlenmesi gereken yol nettir. Kesinlikle son derece profesyonel olan bir destek alınmak zorundadır. Tek başınıza hiçbir şekilde müdahale etmeyin.  Bunun tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Bebeklerde Omuz Çıkması Nedir?

Omuz kısmında yer alan kemiklerin bağlantısının farklı nedenlerden dolayı kopması sonucu ortaya çıkan duruma omuz çıkması adı verilir. Çok rahatsız edici bir hal olsa da en kısa zaman dilimi içinde tedavisi yapılır. Özellikle bunun yetişkin insanlarda çok daha sık görülmesi söz konusudur. Bebeklerde ise bunun aksine fazla rastlanmaz. Çünkü bebeğin hem omuz hem de kol eklemlerinin bulunduğu yerler tam olarak gelişme göstermemiştir. Henüz çok yumuşaktır. Omuz çıkması ise çok sert ve ani hareketlerden sonra görülür. Buna rağmen bazı örnekler mevcuttur.  Hemen ve çok profesyonel bir biçimde müdahalede bulunmak gerekir. Elbette bunu sizin değil, uzman bir doktorun yerine getirmesi şarttır.

Bebeklerde Omuz Çıkması Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde omuz çıkması belirtileri şöyledir;

  • Bebeklerde omuz çıkması genellikle bir renk değişikliğiyle kendisini gösterir. Çünkü ilgili bölümde bir morarma dikkat çeker. İşte böyle durumlar şüphe duymak için tek başına yeterlidir.
  • Bunun yanı sıra özellikle görsel anlamda dışarıdan bakıldığı zaman çıkma olduğu hemen fark edilir. Rahatsız edici olan bir görünüm vardır. Zaten omuzun kendi yerinden çok uzakta olduğu hemen anlaşılır.
  • Bebeklerde omuz çıkması semptomları içinde dikkat çeken ve bu sorunu yaşayan herkeste görülen belirti ise ağrıdır. Bebekler bu yüzden çok büyük acı çektikleri için ağlarlar. Zaten onların bu durumlarından şüphelenen aileler genellikle soluğu acil serviste alırlar.
  • Omuzun çıkması durumunda ilgili bölgeyi hareket ettirmek genellikle çok kolay değildir. Bu sadece ağrı kaynaklı olan bir problem değildir. Çünkü bir kaskatılık dikkat çeker.

Bebeklerde Omuz Çıkması Tedavisi Nasıldır?

  • Bebeklerde omuz çıkması tedavisi için belli aşamalar söz konusudur. Buna göre ilk etapta tarama ve teşhis yapılır. Özellikle MRI bu konuda son derece hızlı ve kesin sonuç vermesi açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Hani alanlarda ne kadarlık bir hasarın olduğunu, doktor bu sayede görür.
  • Bunun yanı sıra teşhis koymak için tercih edilen bir diğer sistem ise EMG'dir. Kaslardaki elektrik akımını tam ve doğru bir biçimde ölçmesiyle bilinen yöntemdir. Çok sık ortaya çıkan ya da geride bir sinir hasarı bırakan çıkma durumları bu sayede kolay bir biçimde tespit edilir.

Bebeklerde omuz çıkması görüldüğü üzere hem hızlı hem de sorun olmadan tespit edilir. Bunun hemen ardından tedavi sürecine geçilir. Çok uzun sürmeyen bir tedavisi vardır. Kesin sonuç almak mümkündür.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal