Kan kanseri olarak da bilinen lösemi son yıllarda en çok görülen hastalıkların içinde dikkat çekiyor. Belirtilerinin çok fazla spesifik olmaması ise zaman zaman erken teşhisin önüne geçen en büyük sorunların içinde. Buna rağmen tedavisi olan bir hastalık. Altında yatan birçok farklı neden var. Hastalıkla alakalı merak ettiğiniz her şey haberimizin içinde. Bebeklerde lösemi belirtisi konusunda hemen bilgi alın.
Bebeklerde Lösemi Oranları Ne Kadar?
Lösemi, kan kanseridir ve sadece yetişkinlerde görülen bir hastalık değildir. Son yıllarda çocuklara ve hatta bebeklerde de kendisini göstermeye başlamıştır. Çocukluk dönemi kanserlerine baktığımız zaman bunların yüzde 30 gibi son derece büyük bir kısmının lösemi olduğu karşımıza çıkıyor. Bu durum hastalığın ne kadar yaygın olduğunun en açık kanıtıdır.
Bebeklerde Lösemi Belirtileri Nelerdir?
Bunların ortaya çıkması halinde durumu bebeğinizin doktoruna hemen iletmeniz gerekir. Bir dizi testin ardından lösemi olup olmadığı konusunda net bir karar alınacaktır.
Bebeklerde Lösemi Neden Olur?
Bebeklerde lösemi nedenleri içinde özellikle çok sık görülen enfeksiyonların büyük bir risk olduğunu hemen söylemek lazım. Normal şartlarda yeni doğmuş olan bir bebeğin bağışıklık sistemi yaklaşık 8 ay kadar annesinden alınarak devam eder. Ancak bu zaman diliminin sona ermesinden sonra kendi bağışıklık sistemini oluşturması zaman alır. Bu süre içinde farklı enfeksiyonlar kendisini gösterir. İşte bunların çok sık tekrar etmesi kan kanserine neden olabilir.
Bebeklerde lösemi sebepleri içinde D vitaminin eksik olmasını da hemen saymak lazım. Bu aynı zamanda daha farklı sorunların da gerekçeleri içinde dikkat çeker. Bu konuda yapılmış olan birçok değişik çalışma var. Bunların tümünde de kan kanseri ile D vitamini eksikliği arasında bir bağlantının olduğu tespit edilmiş.
Bebeklerde lösemi belirtisi şeklinde ortaya çıkan semptomların daha farklı nedenleri de söz konusu. Yenilen ve ancak çürümüş olan gıdalar bunların başında geliyor. Buna ek olarak bazı kimyasal maddelerden dolayı da bebeklerde lösemi görülür. Bunun haricinde ise gıda maddelerinin içinde bulunan değişik katkılar, havada ortaya çıkan kirlilik de bunların sebepleri arasındadır. Özellikle erken tanı son derece önemli. Bu noktada kan sayımı olarak bilinen sistem tanıda yeterli oluyor. Tedavide kemoterapi ilaçları kullanılır ve bunlar çok etkilidir.