Bebeklerde Konak Neden Oluşur?

Bebeklerde konak neden oluşur? Bir bebeğin dünyaya gelmesi aynı zamanda onun birtakım sorunlarla hemen karşı karşıya gelmesi demek. Özellikle yeni doğmuş olan bebeklerde dikkat çeken konak sorunu bunlardan birisi.

13.06.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-14:46) Bebeklerde Konak Neden Oluşur?

Bebeklerde konak neden oluşur? Bir bebeğin dünyaya gelmesi aynı zamanda onun birtakım sorunlarla hemen karşı karşıya gelmesi demek. Özellikle yeni doğmuş olan bebeklerde dikkat çeken konak sorunu bunlardan birisi. Rahatsızlığa dair fikri olmayan annelerin çok büyük bir kısmı panik yapsa da, aslında bunun tedavisi çok zor değildir.

Bebeklerde Konak Nedir?

Konak olarak bilinen sağlık sorunu özellikle 1 ile 3 aylık arasındaki bebeklerde görülen, kaş ve kafa derisinin olduğu alanda oluşan kepek benzeri bir rahatsızlıktır. Bunlar genellikle kabuksu olan görünümüyle hemen dikkat çekerler. Aslında dışarıdan bakıldığı zaman sanki bir kepek gibidirler. Birinci ayda ortaya çıkan bu rahatsızlığın genellikle üçüncü ay geldiği zaman ortadan kaybolduğunu hemen söyleyelim. Yani bu konuda hiçbir şekilde panik olmaya gerek yok. Ancak konağın etrafında kırmızı renkli bir halka olması genellikle çok iyi bir durum değildir.

Bebeklerde Konak Neden Ortaya Çıkar?

Bebeklerde konak neden oluşur: Konak olarak bilinen bu rahatsızlığın ortaya çıkmasının en büyük ve hatta tek nedeni yağ bezleridir. Zaman zaman yağ bezleri hiçbir gerekçe olmadan çok fazla yağ salgılar. Bundan dolayı mevcut yağ doğal olarak cildin farklı yerlerinde birikmeye başlar. Ardından da kısa zaman içinde kurur. İşte bu yüzden konak denilen rahatsızlık kendisini gösterir. Yani genel olarak bu kepeksi yapı bildiğimiz yağ tabakasıdır.

Bebeklerde konak oluşumu genellikle çok korkulan bir durum değildir. Hatta bebek bunu hiçbir şekilde hissetmez. Fakat fazla sık olmasa da zaman zaman buna kırmızı halkalar eşlik eder. Böyle bir durum olduğunda ilgili yerde mantar var demektir. Bunun ilerlemesiyle beraber kırmızı halkalar da büyür. Hemen sonrasında çok rahatsız edici bir kaşınma durumu ortaya çıkar. İşte böyle hallerde bebek bundan dolayı ağlayabilir. Mantar enfeksiyonunun eklenmesinden dolayı yapılacak olan şey hemen bir doktora giderek durumu açıklamaktır.

Bebeklerde Konak Temizliği Nasıl Yapılır?

Bebeklerde konak neden oluşur: Yağın çok fazla salgılanmasından dolayı oluşan konak rahatsızlığının temizliği çok kolay olsa da dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır ve onlar da şöyledir;

  • Bebeklerde konak temizliği için çok acele etmeye gerek yoktur. İlk olarak bunun kendi kendisine düşmesi beklenir. Özellikle parmakla bu yapıları kaldırmak çok da mantıklı bir iş olmayacaktır.
  • Bebeklerde konakların temizlenmesi için yapılacak olan ilk şey bunların başarılı bir biçimde yumuşamasını sağlamaktır.
  • Vazelin ya da bebek yağının sürülmesinden sonra yaklaşık olarak bir gece bunun bebeğin başında beklemesi gerekiyor.
  • Daha sonra bebeğin yıkanmasıyla beraber bunların çok hızlı bir biçimde düştüğünü hemen görebilirsiniz.
  • Bazı dönemlerde bunun saçsız derilerde de ortaya çıkması söz konusu olduğunda yine belli yumuşatıcıların kullanımı şarttır.
Tüm bu yöntemler sayesinde en kısa zaman dilimi içinde sonuç almanız mümkündür.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal