Bebeklerde Bıngıldak Çökmesi ve Bıngıldak Atması Nedir?

Bebekler konusunda annelerin ve babaların en çok dokunmaya çekindiği bıngıldak bölgesi ile ilgili bilenen iki olay vardır: Bıngıldak çökmesi ve bıngıldak atması. Peki, ne demektir?

17.10.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 17.10.2019-10:59)

Ebeveynleri korkutan ve merak ettikleri bıngıldak çökmesi ve atması olayı korkutsa da sandığınız kadar korkunç bir olay değildir.

BEBEKLERDE BINGILDAK ÇÖKMESİ VE BINGILDAK ATMASI NEDİR?

Bebeklerde görülen ishal ya da kusma gibi işaretler vücudun sıvı ihtiyacına sebep olan hallerde bıngıldak çökmesini de birlikte getirir. Bu hal bebeğin sıvı ihtiyacının olduğunu belirtir. Bu gibi hallerin önüne geçmek için yeterli miktarda sıvı verilmesine önem verilmelidir. Bebeğin kafasında hissedilen bıngıldağın çok çıkık olması kafanın içerisindeki basıncın arttığının işaretini verir. Bu şişmeler beyin zarı iltihapları ve beyin omurilik sıvısının artması ile alakalı olabilir, hekime görünmekte yarar var. Şimdilerdoe pek çok insanın bebek bakımında endişe ettiği hususlardan birisi de dokunmaya tereddüt edilen yerlerden olan baş bölgesidir. Yumuşak yere dokunmak ya da o yeri yıkamak bebeğe hiçbir biçimde zarar vermez. İçerisinde sağlam bir zarla muhafaza edilen bıngıldaktan kaynaklı bebeğin kafası sivri görünebilir. Eğer saçları seyrek yapıdaysa ve rengi de açıksa bıngıldakta ki nabız atışları da bariz belli olabilmektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal