Bebekler nasıl sakinleşir? Ağlayan bebeği sakinleştirmenin 10 basit yolu

Yeni doğmuş bebeklerin bazı anlarda ağlama krizlerinin zor durdurulduğu ebeveynler tarafından bilinmektedir. Peki yeni doğan bebeklerin ağlama sebepleri nelerdir? Ağlayan bebekleri sakinleştirmek için en doğru yöntemler nelerdir? Ebeveynlerin merak edip araştırdığı sorular ile ilgili detaylara haberimizde yer verdik.

19.03.2022-22:35 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-22:43) Bebekler nasıl sakinleşir? Ağlayan bebeği sakinleştirmenin 10 basit yolu

Dünyaya yeni gelen bebekler rahatsızlık duydukları bazı sebepler dolayısıyla ağlamaya başlar. Bazen ağlamalarını durdurmak ya da rahatsız oldukları konuyu anlamak ebeveynleri zorlasa da, uzmanlar ağlayan bebeklerin sakinleştirilmesi için yardımcı olmanın çok önemli olduğunu belirtiyor. Bebeklerin ağlama sebepleri ve sakinleştirmek için bilinmesi gereken yollar haberimizde yer alıyor. 

Ağlayan Bebekler Nasıl Sakinleştirilir

Bebeklerin ağlama sebepleri

-Bir bebeğin sinirli ve huysuz olduğu anlaşılıyorsa, eline aldığı her şeyi emmeye çalışıyorsa aç olabilir. Fark edildiği anda bebeğin karnının doyurulması gerekir.

-Bebekler susadıkları için de ağlarlar. 

-Uyumak isteyen bebekler de ağlamaya başlayabilir ve ebeveynlerinin bir ninni söylemesi, sırtını sıvazlaması gerekebilir.

-Bebekler fiziksel temasa geçme ihtiyacı duyarlar ve kucağa alınmak isterler. Bu istekleri de bebekleri zaman zaman ağlatabilir.

-Bebekler korktukları için de ağlayabilirler. Parlak ışıklardan ya da yüksek seslerden korkan bebeğinizi korktukları sebeplerden uzaklaştırarak sakinleştirmek en doğrusu olacaktır.

-Bazı bebekler kolik olabilir ve kolik ağlamaları diğer ağlamalardan daha farklıdır. Kolik yani gaz sancısı bebekler ilk doğduğu andan itibaren ortaya çıkabilir ve genelde üç ayın sonunda geçer.

Bebekleri sakinleştirmenin 10 yöntemi

-Loş bir odada bebeği yatırmak onu sakinleştirebilir.

-Bebeği omzunuza yatırıp sırtını sıvazlamak onu rahatlatabilir.

-Bazı bebekler belli seslerden hoşlanabilir. Örneğin saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi gibi sesler bebeğin sakinleşmesine yardımcı olur.

-Bebeğinize ninni söylemek ya da sakinleştirici etkisi olan bir müzik açmak rahatlamasını sağlayabilir.

-Bebekler fiziksel teması sever ve ağladıkları zaman üzerinde bulunan giysileri çıkararak karnınıza yatırmanız onu sakinleştirecektir.

-Bebeğiniz, onunla ilgilenilmediğini hissettiğinde de ağlayabilir. Bu durumlarda bebeğinizle konuşmanız, ona dokunmanız sakinleştirici bir etki yaratacaktır. 

-Bebekleri gezmek ve temiz hava almak da rahatlatabilir.

-Bebeğinizin en rahat ettiği fiziki etkenleri sağlamanız onun sakin kalmasını da etkileyecektir. Örneğin odasının ışığı, yatağının sertliği gibi etkenler.

-Bebeğinize yumuşak bir battaniye ile kundak yapmanız onu sakinleştirecektir.

-Ilık bir banyo yaptırdıktan sonra masaj yapmanız bebeğinizi sakinleştirmeye faydalı olacaktır. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal