Bebekler Ek Gıdaya Ne Zaman Başlamalı?

Sinir sistemi, sindirim sistemi ve böbrek olgunlaşmasına bağlı olarak bebek beslenmesi evrelere ayrılır. Peki, bebeklerde ek gıdaya ne zaman başlanır? Detaylar haberimizde…

01.02.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-15:41) Bebekler Ek Gıdaya Ne Zaman Başlamalı?

Bebeklerde nişasta ve yağ sindirmeye yarayan enzimler gelişmemiştir. Ayrıca mide asitleri de azdır. Bu nedenle en ideal gıda protein, yağ ve karbonhidrat oranı en mükemmel olan anne sütüdür. Peki, bebeklerde ek gıdaya ne zaman başlanır? İşte detaylar…

BEBEKLER EK GIDAYA NE ZAMAN BAŞLAMALI?

Bebeklerde ek gıdalara başlamak için en ideal vakit 6. ayın bitimidir. Fakat bazı çalışmalar 4-6 ay arası başlanmasının da yanlış olmayacağı görüşündedir. 6 aydan itibaren 1 yaşına kadar da ana besin öğesi mutlaka anne sütü veya mamalar olmalıdır yani bu dönemde verilecek ek gıdalar anne sütünün tamamlayıcısıdır. Ek gıdaya geçmeden önce bebeğiniz destekli de olsa oturabilmelidir. Yutma refleksleri yeterli miktarda gelişmeyen bebek ilk zamanlarda ek gıdayı soluk borusuna kaçırabilmekte, öksürebilmekte ve hatta boğulma tehlikesiyle karşı karşıya gelebilmektedir. Dolayısıyla ek gıda ile beslerken bebek mutlaka dik pozisyonda, az miktarda ve dikkatli bir şekilde beslenmelidir. Bebeğiniz ek gıdaya geçtiğinde yemekleri ağzında çevirebiliyor ve diliyle geriye doğru itebiliyor olmalıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal