Bebek İçin Helikopter Havalandı

Doğum sancılarının başlamasıyla önceki gün hastaneye götürülen Gülcan Bulkan, bir kız bebek dünyaya getirdi. Minik bebekte ise solunum sıkıntısı teşhis edilince, jandarmalar harekete geçti.

17.09.2020-09:56 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-09:47) Bebek İçin Helikopter Havalandı

Van’ın Erciş ilçesinde doğan ve solunum sıkıntısı nedeniyle hayati tehlikesi olan bebek, jandarmanın büyük çabasıyla, helikopter eşliğinde Batman’daki hastaneye ulaştırıldı.

Önceki gün Erciş Devlet Hastanesinde doğum yapan Gülcan Bulkan, bir kız bebek dünyaya getirdi. Doğumdan sonra gerçekleştirilen tetkiklerde bebeğin solunum sıkıntısı olduğu tespit edildi. Yapılan ilk müdahale sonrası, ileri tetkik ve tedavi için bebeğin sevkine karar verilince, çevre hastane ve illerde yoğun bakım ünitelerinde yer taraması gerçekleştirildi.

Yer taraması sonrası bebek için Batman’daki bir hastanede yer bulundu. Doktorlar, bebeğin Batman’a sevkinin karayolu ile yapılmasının mümkün olmadığını söyleyince, Van Valiliği ve Jandarma Asayiş Kolordu Helikopter Filo Komutanlığı ile irtibata geçildi. Ekipler tarafından bebeğin durumu ile ilgili alınan bilgilerin ardından, kısa süre içerisinde Jandarma Filo Komutanlığından, Skorsky tipi helikopter havalanarak Erciş ilçesindeki 108'inci Topçu Alay Komutanlığı pistine iniş yaptı. Batman'a sevki gerçekleştirilen bebek de, Erciş Devlet Hastanesi Yenidoğan Servisi personeliyle ambulansa alınarak Erciş 108'inci Topçu Alay Komutanlığına getirildi. Erciş’ten havalanan helikopter, kısa sürede Batman'a geçti. Burada ambulansla karşılanan minik bebeğin hastaneye sevk edilerek tedavisine başlandı ve bebeğin sağlık durumu iyi olduğu bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal