Bebeği Kundaklamak Kalça Çıkıklığına Neden Olur mu? Kalça Çıkıklığı Nasıl Anlaşılır?

Bebeklerde kalça çıkıklığı genetik nedenlerle olabildiği gibi sonradan da oluşabilir. Kalça çıkıklığının en nemli nedenlerinden biri de bebeği kundaklamak mıdır? Tutuş pozisyonu ya da kullanılan bezler bebeklerde kalça çııklığına neden olur mu? Tüm soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

25.04.2019-13:50 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-13:36) Bebeği Kundaklamak Kalça Çıkıklığına Neden Olur mu? Kalça Çıkıklığı Nasıl Anlaşılır?

Kalça çıkıklığı ülkemizde daha çok kız çocuklarında görülmektedir. Söz konusu çıkıklar genellikle kalıtsaldır. Bu çıkıkların ’e yakın bir kısmı ebeveynlerden genetik yollarla geçmektedir.

KALÇA ÇIKIKLIĞINA NEDEN OLAN FAKTÖRLER

Kundak

Doğumdan sonra bebek kalçasının sağlıklı gelişebilmesi adına bebek, hafif açık ve bükük pozisyonda durmalıdır. Bacakları dik tutmaya çalışmak adına yapılacak kundaklama kalça gelişimini olumsuz etkiler.

Yanlış Bezleme

Günümüzde yapılan en büyük hatalardan birisi de bebek bezlerinin genişliğine önem verilmemesidir. Dar bez kullanılması ve bezi kasık hizasında bağlanması yapılan yanlışlardandır. Bebek bezinin geniş olmaması ve kazık hizasında bağlanması kalça gelişimine olumsuz etki eder.

Hatalı Giysiler

Çocuğa dar giysiler giydirmek, kalça çıkıklığı ihtimalini artırmaktadır. Çeşitli nedenlerden ötürü bebeklere küçük ve dar giysiler giydirmek hatalı bir harekettir.

Hatalı Tutuş

Özellikle emzirirken bebeğin bacakları bitişik tutulmaktadır. Buradaki yanlışlığı kundaklamaya benzetmek mümkündür. Kalça gelişimini olumsuz etkileyen bu hareketten uzak durulmalıdır.

Yürüteç

Bacak gelişimi tamamlanmamış ve oturma alışkanlığı yeni başlayan bebeklerin yürütece koyulması hatalıdır. Yürüteç kullanımı için en doğru evre 11 ve 12. aylarda başlamaktadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal