Reçel yapmak için meyvelerden faydalanmak en lezzetli seçimdir. Mevsim meyvelerini tercih edebileceğiniz gibi daha önceden dondurduğunuz gıdalardan da yararlanabilrsiniz.
AYVA REÇELİ TARİFİ
Malzemler; 3 adet orta boy sulu ayva, 2 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 3 adet karanfil, 4 adet ayva çekirdeği, 1 yemek kaşığı limon suyu.
Yapılış aşaması; Kabuklarını güzelce soyduğunuz ayvaları ortadan ayırın ve kullanmak için çekirdeklerini çıkartın. Bol su ile yıkadığınız ayvaları isteğe göre; iri küpler şeklinde ya da dilim dilim kesin. Doğranmış ayvaları tencereye koyun. Toz şekeri, üstlerini eşit olarak kapatacak biçimde ekleyin.
Ayvaların üzerini geçmeyecek şekilde yaklaşık 1,5 su bardağı suyu tencereye boşaltın. Karanfil ve ayva çekirdeklerini ilave edin. Reçeli, ayvalar yumuşayıp şerbeti renk değiştirene dek orta ateşte yaklaşık 90 dakika boyunca pişirin. Limon suyunu ilave edip, ocaktan indirin. Ilınan reçeli kavanozlara bölün soğtun sonra kapağı kapalı olarak beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.