Bayramlara Yakışır Gül Tatlısı Tarifi

Bayramların olmazsa olmazlarındandır şerbetli tatlılar. Gül tatlısı tarifi ise hem yapılış olarak çok pratiktir hem de lezzetiyle ağzınızı şenlendirecektir. İşte bayram öncesi yapabileceğiniz hem pratik hem de lezzetli gül tatlısı tarifi...

27.07.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-14:08) Bayramlara Yakışır Gül Tatlısı Tarifi

Gül tatlısı tarifi yapılışı ve lezzetiyle şerbetli tatlılar arasında birkaç adım öne çıkıyor. Gül tatlısı tarifi irmiksiz ve irmikli olarak da hazırlanabiliyor. Bu tarifte irmikli bir olarak hazırladık.

MALZEMELERİ

  • Bir su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı un
  • 7 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir yumurta
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Kavrulmuş fındık

ŞERBETİ İÇİN

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

YAPILIŞI

Tam kıvamında gül tatlısı için önce şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şekeri ve şerbeti tencereye alın. Orta ateşte kaynatın. Su kaynayınca yarım limonun suyunu tencereye ilave edin. Ardından bir 5 dakika daha kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alın. Gül tatlısının hamuru için un hariç diğer malzemeleri derin bir kabın içine alın. Bu malzemeleri iyice çırpın. Karışım iyi bir şekilde harmanlandıktan sonra içine azar azar unu ilave edin. Yoğurma işlemine devam edin ve hamurun kulak memesi kıvamına gelmesini sağlayın. Hamuru tezgaha ya da temiz bir masaya koyun. Üzerine streç film serin. Daha sonra merdane ile yarım santim kalınlığına gelecek şekilde açın. Açtığınız hamurdan çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. 4 adet kesilmiş yuvarlak hamuru yarım ay şeklinde üst üste gelecek şekilde dizin ve rulo olacak şekilde sarın.

Ruloyu ortadan ikiye kesin. Düz kısımları tepsinin altına gelecek şekilde yerleştirin. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın. Tatlıların üzerine birer adet fındık içi koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurları kızarana kadar pişirin. Tatlı piştikten sonra sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti dökün. Bir gün buzdolabında bekletin. Şimdiden afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal