Bayramdan önce engelli ve yaşlı maaşları yatacak mı? 2022 engelli ve yaşlı maaşları ne kadar oldu?

Ramazan Bayramı'na günler kala vatandaş yaşlı ve engelli maaşının ne zaman yatırılacağını merakla araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarla vatandaşın sorularını cevapladı. Peki engelli ve yaşlı maaşları ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar haberimizde.

26.04.2022-13:35 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-13:35) Bayramdan önce engelli ve yaşlı maaşları yatacak mı? 2022 engelli ve yaşlı maaşları ne kadar oldu?

İnternet üzerinden en çok araştırılan konulardan biri de engelli ve yaşlılık maaşlarının bayram öncesinde yatırılıp yatırılmayacağı oldu. Peki engelli ve yaşlılık maaşları bayramdan önce yatırılacak mı? Engelli ve yaşlılık maaşları ne kadar oldu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Engelli ve yaşlılık maaşları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan engelli ve yaşlılık maaşlarının hesaplara yatırılmaya başlanacağını söyledi. Konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; "Aynı zamanda engelli, yaşlı, dul, yetim, şehit yakını gibi vatandaşlara da desteklerimiz vardır. 1.5 milyar TL tutarında olan yaşlı ve engelli maaşlarını Cuma günü yatıracağız.15 milyar TL'lik sosyal yardım çalışmamızın da sonuna geldik. Yakın zamanda tekrar harekete geçeceğiz. Aslolan her vatandaşımıza huzurlu bir aile ortamı, can ve mal güvenliğinden de emin olabileceği güvenli bir iklim, sağlık hizmetlerine kesintisiz ve ücretsiz imkan, çalışabileceği bir iş ve ulaşımdan tutun enerjiye kadar her bir alanda da günümüz ihtiyaçlarına uygun temeli sağlayabilmektir." 

Engelli ve Yaşlılık Maaşları

Ocak ayında asgari ücret ve memur maaşlarına yapılan zam sonrasında yaşlı maaşları da 828 TL'den 1084 TL'ye, engelli maaşı ise 661 TL'den 865 TL'ye, engelli raporu olan vatandaşın maaşı ise 991 TL'den 1298 TL'ye çıkmış oldu. Yaşlı ve engelli maaşı alabilmek için vatandaşın ikamet ettiği yerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal