Bayram tatili esnafın yüzünü güldürdü: Nüfus 75 bindi 1 milyona geldi

Yaz mevsiminin gözde yerlerinden olan Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçi akını yaşandı An itibariyle ilçede 75 bin olan nüfus 1 milyona ulaştı.

20.06.2024-11:39 - (Son Güncelleme: 20.06.2024-11:47) Bayram tatili esnafın yüzünü güldürdü: Nüfus 75 bindi 1 milyona geldi

Doğal güzellikleri, 22 adası, 17 kilometre uzunluğundaki kumsalı, Sarımsaklı plajları, Şeytan Sofrası, gastronomisi, kamp ve karavan turizmiyle ünlü Ayvalık, bu bayramda da tatilcilerin ilgisini çekti. Bayram nedeniyle yoğun araç girişinin yaşandığı ilçede, otoparklar tamamen doldu. Tatilciler araçlarını cadde ve sokakların yanı sıra mahalle aralarındaki boş alanlara park etmek zorunda kaldı. Gezi tekneleriyle günlük turlara katılan tatilciler, iskelelerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Nüfus 1 milyona yaklaştı

Yaz sezonunu bayram yoğunluğuyla açan Ayvalık, 20 bin yatak kapasiteli 425 konaklama tesisiyle tatilcileri ağırladı. Normalde 75 bin kişinin yaşadığı ilçenin nüfusu, Kurban Bayramı tatilinde 1 milyona yaklaştı. 

Bayram tatili esnafın yüzünü güldürdü: Nüfus 75 bindi 1 milyona geldi

Adalara günlük gezi turları düzenleyen işletmecilerden Hakan Gür, tatilcilerin yoğun ilgisinden memnun olduklarını belirterek, "Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Çünkü Ayvalık'ın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi bizim için her şeyden önemli," dedi.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal