Bayram sonrası piyasalar açıldı: Dolar ve euro haftaya nasıl başladı?

Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle birlikte serbest piyasalar mesaiye başladı. Yatırımcılar dolar ve euro kurunun kaç TL olduğunu merak ediyor.

24.06.2024-11:06 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-11:06) Bayram sonrası piyasalar açıldı: Dolar ve euro haftaya nasıl başladı?

Bayram tatili sonrası piyasalarda mesai başladı. Bugün serbest piyasada Dolar ve avro kurları hafif dalgalanmalar gösterdi. Dolar, 32,8370 TL'den alınırken, 32,8390 TL'den satıldı. Avronun alış fiyatı 35,1760 TL iken, satış fiyatı 35,1780 TL olarak belirlendi. Bu fiyatlar, Cuma gününe kıyasla dolar için minimal bir artışı, avro için ise hafif bir yükselişi işaret ediyor. Cuma günü doların satış fiyatı 32,8330 TL, avronun satış fiyatı ise 35,1160 TL seviyesindeydi.

Ekonomistten döviz kuru yorumu

Merkez Bankası'nın seçimlerden sonra 10 haftada net 76,5 milyar dolarlık döviz satın alması, doların Türk lirası karşısında değer kazanmasına ve kurun düşmesini engellemesine yönelik bir strateji olarak değerlendiriliyor. Ekonomist Hakan Kara'nın ifadesine göre, Merkez Bankası'nın bu döviz alımlarını yapmaması durumunda doların oldukça düşebileceği belirtiliyor. Ancak kesin bir seviye vermek zor olsa da Kara, doların "epey düşebileceğini" ifade ediyor.

Bayram sonrası piyasalar açıldı: Dolar ve euro haftaya nasıl başladı?

Bazı analistler ise Merkez Bankası'nın döviz alımı yapmaması durumunda doların yaklaşık 6 liralık bir düşüşle 26 lira seviyelerine gerileyebileceğini tahmin ediyorlar. Bu öngörü, Merkez Bankası'nın piyasaya sağladığı likidite ve döviz arzının etkisiyle doların Türk lirası karşısında daha düşük bir değer kazanacağı senaryosunu gösteriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal