17.07.2021-16:41 (Son Güncelleme:18.07.2021-08:44)


1

FİNCAN TATLISI HAZIRLANIŞI

FİNCAN TATLISI HAZIRLANIŞI

Süt, şeker ve unu derin bir tencereye ekleyip malzemeleri çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Muhallebi koyu kıvama gelip kaynamaya başlayınca margarin ile vanilini ekleyip yeniden karıştırın. Pişen muhallebiyi ocağın üzerinden alın.



2

Orta boyda bir kahve fincanına 2 parmak kadar boşluk bırakacak şekilde muhallebiyi kepçe yardımı ile dökün.



3

Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirin ve buzdolabında en az 4 saat olacak şekilde soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkararak Hindistan cevizine bulayın.



4

Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini dilediğiniz meyve ile süsleyip servis edin.



5

Afiyet olsun...

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR