Bayram Kahvaltılarınız İçin Kabaklı Krep Tarifi

Kahvaltı sofralarının en güzel şüphesiz bayramlarda hazırlanır. Bu bayram sofralarınızda size hem doyurucu hem de lezzetli olan kabaklı krepin eşlik etmesine ne dersiniz? Sizin için kabaklı krep tarifini derledik. Peki, kabaklı krep nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

23.05.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-13:50) Bayram Kahvaltılarınız İçin Kabaklı Krep Tarifi

Bayram sofralarınızda hem sağlıklı hem lezzetli hem de doyurucu ve yapımı da bir hayli kolay olan kabaklı krepe yer açın. İşte kabaklı krep için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 7-8 dal maydanoz
  • 5-6 dal dereotu
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 adet kabak
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Öncelikle kabağı ayrı bir kabın içerisine rendeleyin ve suyunu sıkın. Maydanozları ince ince kıyın. Ayrı bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine sütü ilave ederek iyice çırpın. Daha sonra kabakları ve kıyılmış maydanozları da ilave ederek karıştırın. Son olarak üzerine unu da ilave ederek güzelce çırpın. Tavanızı yağlayın ve ısındıktan sonra yarım kepçe kadar krep harcından yayın. Arkalı önlü iyice pişirin. Tüm harca bu işlemi uygulayın. Daha sonra sıcak olarak  servis edin. İşte bu kadar! Afiyetler olsun…
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal