Bayram sofralarınızda hem sağlıklı hem lezzetli hem de doyurucu ve yapımı da bir hayli kolay olan kabaklı krepe yer açın. İşte kabaklı krep için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 7-8 dal maydanoz
- 5-6 dal dereotu
- 1,5 su bardağı süt
- 1 adet kabak
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Öncelikle kabağı ayrı bir kabın içerisine rendeleyin ve suyunu sıkın. Maydanozları ince ince kıyın. Ayrı bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine sütü ilave ederek iyice çırpın. Daha sonra kabakları ve kıyılmış maydanozları da ilave ederek karıştırın. Son olarak üzerine unu da ilave ederek güzelce çırpın. Tavanızı yağlayın ve ısındıktan sonra yarım kepçe kadar krep harcından yayın. Arkalı önlü iyice pişirin. Tüm harca bu işlemi uygulayın. Daha sonra sıcak olarak servis edin. İşte bu kadar! Afiyetler olsun…