Bayraktar TB3 İçin Kritik Adım: TCG Anadolu'da İlk Testler Başlıyor

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA'nın TCG Anadolu gemisinde denemelere başlanacağını duyurdu. Bayraktar, Roketsan yürütücülüğünde gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması’nda yaptığı açıklamada, denemelerin Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli bir aşama olduğunu vurguladı.

16.09.2024-10:05 - (Son Güncelleme: 16.09.2024-10:05) Bayraktar TB3 İçin Kritik Adım: TCG Anadolu'da İlk Testler Başlıyor

Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu üzerinde Bayraktar TB3 SİHA'nın denemelerine başlayacaklarını açıkladı. Bu adım, Türkiye’nin insansız hava aracı teknolojisinde deniz gücüne entegrasyonunu temsil eden önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

TEKNOFEST 2024'te Selçuk Bayraktar'dan TB3 Müjdesi

TEKNOFEST 2024 kapsamında Tuz Gölü Hisar Atış Alanı'nda Roketsan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Roket Yarışması’na katılan Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün TCG Anadolu'da gerçekleştirilecek denemelerinin Türkiye'nin savunma alanındaki ilerleyişinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Özelliğiyle Bir İlk!

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin insansız hava aracı (SİHA) teknolojisinde bir adım daha ileriye giderek, Bayraktar TB3'ün TCG Anadolu üzerinde denemelerine başlanacağını duyurdu. Bayraktar, denemelerin savunma sanayisinde deniz kuvvetleriyle entegre çalışmanın ilk adımlarından biri olduğunu söyledi. Bayraktar TB3, kısa pistli gemilerde görev alabilen, katlanabilir kanat yapısına sahip ilk SİHA olarak dikkat çekiyor.

Bayraktar, Roketsan'ın yürütücülüğünde Tuz Gölü Hisar Atış Alanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması’na katılırken, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. TEKNOFEST'in bu yıl da büyük bir çekim alanı oluşturduğunu ve Antalya'da gerçekleştirilen organizasyonun 25 farklı yarışmayı kapsadığını belirtti. Bayraktar, gençlerin teknolojiye olan ilgisinin artmasının önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin geleceğini bu teknolojilere yatırım yaparak inşa ettiklerini şunlarla ifade etti:

"Tuz Gölü Hisar Atış Alanı bir anlamda hiçliğin ortasında, olabildiğince düz bir alanda ülkemizin gençlerinin hayallerini yükselttiği bir yer. Burası bu anlamda bizi çok etkiliyor. TEKNOFEST ile ülkemizin Milli Uzay Programı, hava savunma sistemleri ve uzaya çıkılacak fırlatma araçları üzerinde çalışan bir nesil yetişiyor. 7 yıldır biz bu TEKNOFEST'i düzenliyoruz. Binlerce öğrenci yetişti, artık ülkemiz dünyanın en iddialı ülkelerinden birisi. Baykar da dünyanın en büyük insansız hava aracı şirketi. Bu durum uzay alanında da çok iddialı olacağımızın göstergesi. 2-6 Ekim'de TEKNOFEST, Adana'da düzenlenecek. Tüm ülkemizi, dost ve kardeş coğrafyaları, yüreği bizimle atan herkesi bekliyoruz.

Oysa şimdi gençlerimize sorduğumda o eskiden öğrenilmiş çaresizliklerin yıkıldığını ve dünyaya damgasını vuracak markaları inşa edebileceklerini ve teknolojileri geliştirebileceklerini görüyorum. Bunu da insanlığın ve ülkemizin faydasına dost doğru bir ahlakla yapacak, dünya lideri olmayı hedefleyecek gençlerimiz yetişiyor. Milli teknoloji hamlesinin dip dalgasını oluşturan bu ideale destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Şu an Bayraktar TB3 üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın üretimine geçtik, üretim aşamasını hızlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Bayraktar TB3'ün prototip versiyonu ilk uçuşuna hazırlanıyor. İnşallah yakında Bayraktar TB3, TCG Anadolu'da denemelerine başlayacak."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal