Bayraktar AKINCI TİHA, KUZGUN-SS Mühimmatıyla Tam İsabet Vurdu

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Bayraktar AKINCI TİHA, yeni bir başarıya daha imza attı.

12.09.2024-16:39 - (Son Güncelleme: 12.09.2024-16:39) Bayraktar AKINCI TİHA, KUZGUN-SS Mühimmatıyla Tam İsabet Vurdu

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KUZGUN-SS mühimmatıyla gerçekleştirilen test atışında hedef, tam isabetle vuruldu. Bu kritik anların görüntüleri, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Selçuk Bayraktar, paylaşımında şunları kaydetti:

Sinop Atış Sahası'nda Başarılı Test

Test, Sinop Atış Sahası'nda gerçekleştirildi ve AKINCI TİHA, KUZGUN-SS (Serbest Süzülen) mühimmatı ile hedefine başarıyla ulaştı. 40+ km ile 110+ km menzile sahip olan KUZGUN-SS, karadan ve havadan atılabiliyor.


Bayraktar AKINCI TİHA

Bayraktar AKINCI TİHA, Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, yüksek irtifa ve uzun dayanıklılık sınıfına sahip silahlı insansız hava aracıdır. AKINCI, 29 Ağustos 2021 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmiştir ve Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücünü daha da ileriye taşımaktadır.

KUZGUN-SS Mühimmatı

KUZGUN-SS, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen, serbest süzülen bir mühimmattır. Karadan ve havadan atılabilme kapasitesine sahip olan bu mühimmat, özellikle yüksek hassasiyet gerektiren operasyonlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal