Bayburt'ta 5.8 Büyüklüğünde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Bayburt'ta AFAD öncülüğünde, 5.8 büyüklüğünde deprem senaryosuyla kriz tatbikatı yapıldı.

09.10.2024-17:26 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-17:26) Bayburt'ta 5.8 Büyüklüğünde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Bayburt'ta Deprem Tatbikatı

Bayburt'ta, Valilik himayesinde İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) - Bayburt Masa Başı ve Saha Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Masa Başı ve Saha Tatbikatı

Olası doğal afetlere karşı hazırlık ve müdahale stratejilerinin gözden geçirilmesi amacıyla düzenlenen tatbikat, Vali Mustafa Eldivan başkanlığındaki Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu tarafından Bayburt Üniversitesi'nde yapıldı. Tatbikatın masa başı bölümünün ardından, 5.8 büyüklüğünde bir deprem senaryosu doğrultusunda saha tatbikatına geçildi.

Müdahale Ekipleri ve Koordinasyon

Tatbikat sırasında kentin çeşitli noktalarında yaşanan olaylara, AFAD ve diğer kuruluşların arama kurtarma ve sağlık ekipleri, polis, jandarma, itfaiye ile psikososyal destek personeli müdahale etti. Ayrıca, olay yerlerinde saha koordinasyon merkezleri, kayıt masaları, barınma çadırları ve iaşe alanları da kuruldu.

Yaralıların Kurtarılması

Senaryo gereği Genç Osman Mahallesi'nde iki binanın yıkıldığı ve yangın çıktığı durumlar için ekipler sevk edildi. Ekipler, yıkılan binalarda dinleme yaparak, enkaz altında kalan kişilerin kurtarılması için gerekli alanları belirledi. Duvar kırım aletleri yardımıyla enkazda oyuklar açıldı ve yaralılara güvenli şekilde ulaşıldı. Yaralılar, sedyeyle sağlık ekiplerine teslim edilerek ambulanslara taşındı.

Vali Eldivan'ın Açıklamaları

Vali Eldivan, büyük devlet olmanın doğal afetlere müdahale yeteneği ile ilişkili olduğunu belirterek, "TAMP'ın amacı her türlü afete hazır olmaktır. Tatbikatlar sayesinde müdahale ve yaraların sarılması konusunda hazırlığımızı güçlendiriyoruz" dedi. Ayrıca tatbikatların, afetlerdeki koordinasyonun geliştirilmesi için önemli olduğunu vurguladı.

AFAD İl Müdürü Uğur Minder'in Değerlendirmesi

AFAD İl Müdürü Uğur Minder, özellikle 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden sonra eğitim ve tatbikat sayısını artıracaklarını söyledi. Minder, bu tatbikatın, tüm afet gruplarıyla gerçekleştirilen başarılı bir senaryo olduğunu ifade etti.

Bayburt'ta, Valilik himayesinde, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü koordinasyonunda

Bayburt'ta, Valilik himayesinde, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü koordinasyonunda "Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)-Bayburt Masa Başı ve Saha Tatbikatı" gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında kentin bazı noktalarında yaşanan olaylara AFAD başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara bağlı arama kurtarma ve sağlık ekipleri ile polis, jandarma, itfaiye ve psikososyal destek personeli müdahale etti. Senaryo gereği Genç Osman Mahallesi'nde 2 binadaki yıkım ve yangına ekipler sevk edildi. Ekipler, yıkılan binalarda dinleme yaptı, daha sonra enkazın altında kaldığı tespit edilen kişilerin çıkarılması için binaya giriş alanlarını belirledi. Duvar kırım aletleri yardımıyla enkazda oyuklar açan ekipler, güvenli şekilde yaralılara ulaştı. Sedyeyle çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edilerek ambulanslara taşındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal